"Pınar final koşabilecek seviyede"

Güncelleme Tarihi:

Pınar final koşabilecek seviyede
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2011 10:36

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, 400 metrede Türkiye'ye rekoru kırarak, bu kategoride 53 saniyenin altına inen ilk Türk sporcu olan Pınar Saka'nın, Avrupa Salon Şampiyonası'nda final koşabilecek seviyeye geldiğini söyledi.

Mehmet Terzi, ABD'nin New York kentinde düzenlenen Lafayette Rider Winter Games Invitational yarışlarında bayanlar 400 metreyi 52,99 saniyede koşarak birinci olan Saka, performansını giderek yükselttiğini kaydetti.

Sporcuların performanslarının iyiye doğru gittiğini belirten Terzi, “Pınar Saka, 400 metrede 52.99 koştu. O da Avrupa Salon Şampiyonası'nda final koşabilecek seviyeye geldi. Pınar Saka'nın yaptığı derecenin salonda koşulması önemli. Dışarıda, sahada koşulduğunda derecesi daha aşağı inecektir. 51 saniyeye indiğinde dünya listelerinde yerini alacaktır” dedi.

“DÜNYA ŞAMPİYONASI'NA ÖN HAZIRLIK”

Terzi, Fransa'nın başkenti Paris'te 4-6 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek 31. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'na daha fazla sporcu göndermeyi planladıklarını anlatarak, şöyle konuştu:
“Sporcularımızın yarışma atmosferini yaşamalarını ve dünya şampiyonasına katılımlarını sağlamak istiyoruz. Bir anlamda dünya şampiyonasının ön hazırlığı olacak. 2010 yılında Türk atletizmi ilkleri yaşadı. Avrupa şampiyonası ve diğer dünya şampiyonası ve gençlerdeki başarılarımızı devam ettirmek istiyoruz. Bunun çalışmaları iyi gidiyor. Meksika, Almanya, Polonya ve Belarus'ta sporcularımızın kampları devam ediyor. İyi dereceler bekliyoruz.”

“SPORCULAR REKABET İÇİNDE”

Her mesafede ikişer sporcunun aynı dereceleri koşmaya başladığını dile getiren Terzi, “Birbirlerine yakın dereceler elde ediyorlar. Yakın dereceler birbirleriyle rekabeti destekliyor. Kış sezonunda yapılan derecelerden son derece mutluyum. Bunun yaz sezonuna yansımasını umuyorum” diye konuştu.

Terzi, yarışmalarda final koşan sporcuların sayılarının arttığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Göreve geldikten sonra olimpiyatlara katılan sporcuların sayısı da arttı. Daha önceleri 13 sporcu ile katılmıştık. 2008 Pekin'e 16 sporcu ile katıldık. 2012 Londra Olimpiyatları'na 25'in üzerinde sporcu ile katılmak istiyoruz. Barajları aşacak sporcular ve olimpik kadromuz belli. Onun çalışmaları yapılıyor.”

“ULUSLARARASI ORGANİZASYONLARA ADAYLIK”

Görevleri süresi içinde 8 Avrupa organizasyonu gerçekleştirdiklerini ifade eden Terzi, “2016 Avrupa Atletizm Şampiyonası'na aday olduk. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) başkanı ve yönetim kurulu 2017 Dünya Atletizm Şampiyonası'na aday olmamızı istedi. Bundan da mutluyuz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!