Pimi Rapayic çekti: 4-2

Güncelleme Tarihi:

Pimi Rapayic çekti: 4-2
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

İkinci yarı oyuna giren Hırvat golcü, Fener’i coşturdu... Siirt’i dağıttı

F.Bahçe, Rüştü'nün hatasından faydalanan Coulibaly'nin golüyle şaşkına döndü. Oyunu bırakmayan sarı lacivertliler, İsveçli golcüsü Andersson ile eşitliği sağladı.

İkinci yarıda oyuna giren Rapajiç'in golü takımı ateşledi. Siirt önünde baskısını arttıran F.Bahçe, Revivo ve Ali'nin golleriyle farkı buldu. Ceyhun maçın skorunu tayin etti.

İKİNCİ GOLÜNÜ ATTI

Fenerbahçe'nin büyük gol silahı Andersson, Siirt karşısında sergilediği futbolla göz doldurdu. İsveçli golcü kafa vuruşundan takımının beraberlik golünü attarken, sarı lacivertlileri ateşleyen futbolcu oldu. Bu Andersson'un ligdeki de ikinci golü oldu.

Scala takipte

F.Bahçe'nin Siirt ile yaptığı maçı, Beşiktaş Teknik Direktörü Nevio Scala da izledi. İtalyan teknik direktör, ligin 5. haftasında karşılaşacakları F.Bahçe ile ilgili bilgiler topladı. Scala tribündeki yerine giderken eski başkan Ali Şen ile sohbet etti. Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Baliç'in babası Süleyman Baliç de maçı izledi.

Serhat sürprizi

F.Bahçe'nin Siirt ile yaptığı maçta, Denizli, genç futbolcu Serhat'a ilk 11 kişilik kadroda görev vererek süpriz yaptı. Ligin ilk 3 haftasında, hep ikinci yarıda oyuna girme şansı bulan Serhat, bu maçla birlikte ilk kez 11 kişilik kadroda şans buldu.

Hırvat’ın füzesi

Sakatlığı sorun olan Rapajiç ikinci yarı oyuna girdi attığı golle yüreklere su serpti.

Fenerbahçe'de Repajiç sevinci. Sakatlığı, geldiği günden bu yana sorun olan ve bir çok defa da eleştirilen Hırvat futbolcu, ikinci yarı Serhat'ın yerine oyuna girdi. Girer girmez golünü attı, Revivo'nun da attığı golde pay sahibi oldu. Kanarya'nın yüreğine su serpti. Teknik direktör Mustafa Denizli'yi utandırmadı.

Bu arada Mustafa Denizli, Siirt maçının kadrosunda Uche süprizi de yaptı. Ligde geride kalan 3 haftada her maçta 90 dakika görev yapan Nijeryalı futbolcu, bu sezon ilk kez yedek soyundu. Kocaelispor ile deplasmanda yaptığı maçın 19. dakikasında sakatlanan Mustafa Doğan, 2 hafta sonra takımdaki yerini aldı.

Maça büyük ilgi

FENERBAHÇELİ taraftarlar, Siirt Jet-Pa Spor maçında, İstanbulspor maçında olduğu gibi tribünleri doldurdu. Maraton tribünü yer yer boş kalsa da tribünlerin tamamına yakınını dolduran taraftarlar, takımlarını büyük bir coşkuyla destekledi. Maçta yaklaşık 500 Siirt Jet-Pa Spor taraftarı da vardı.

DENİZLİ: Güzel sonuç

F.BAHÇE Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Siirt karşısında alınan farklı galibiyetin sevindirici olduğunu söyledi. Denizli, ‘‘İlk golü kalemizde görmemize rağmen oyun disiplininden kopmadık. Bu da bize golleri getirdi. Rapajiç'in gol atması beni sevindirdi. Ancak Abdullah'ın kırmızı kartı beni üzdü. Bu galibiyeti taraftarlara armağan ediyoruz. Şimdi Beşiktaş maçını düşünüyoruz. Derbide takımıma güveniyorum’’ diye konuştu.

ÖZBERK: Fırsat kaçtı

Siirt Teknik Direktörü Sakıp Özberk, F.Bahçe karşısında oyuna iyi başladıklarını ancak pozisyonları harcayınca yenilmekten kurtulamadıklarını söyledi. Özberk, şöyle konuştu: ‘‘Coulibaly'nin attığı golden sonraki pozisyon da gol olsaydı arzu ettiğimiz puanı alacaktık ama olmadı. Bu yenilgiyi hak etmedik. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız. Ligde kesinlikle kalıp, asansör takım olmayacağız.’’

FENERBAHÇE ikinci yarıda caştu, Siirt'i farklı yendi.. Sarı lacivertliler ilk golü kendi kalesinde görmesine rağmen ikinci yarıda oyuna giren Rapajiç'in golüyle canlandı peş peşe gelen gollerle rahata ulaştı. Sert çgeçen maçta Abdullah ve Kadri kırmızı kart gördü. Bol gollü maç stadı dolduranları mutlu etti: 4-1.

DAKİKA 7: Abdullah'ın ara pasında Baliç soldan ceza sahasına sokuldu. Kale içine ortasında Andersson ve Serhat'tan önce Kadri araya girip topu kornere çeldi. Revivo'nun korner atışında Andersson kafayı vurdu. Top üst direktön döndü, Erkan tehlikeyi uzaklaştırdı.

DAKİKA 9: Baliç ile verkaça giren Abdullah tek başına ceza alanına girdi. Kaleci ile karşı karşıya kaldığı pazisyondaki vuruşunda Metin, topu ayaklarıyla kesti.

DAKİKA 11: Revivo-Andersson ile verkaça girdi. İsrail'li futbolcunun uygun durumdaki vuruşunda Metin topu son anda diziyle çeldi.

DAKİKA 15: Ali Güneş'in geri pasında Rüştü topu aut çizgisinden kontrol ederken ayağından kaçırdı, Ceyhun kaptı. Bu oyuncunun pasında Coulibaly topu boş ağlara gönderdi: 1-0.

DAKİKA 20: Ceyhun'un ara pasıyla Coulibaly bir anda Rüştü ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda Rüştü topu ayaklarıyla çeldi.

DAKİKA 22: Lazetiç ile başlayan atakta Andersson'un pasıyla buluşan Serhat yakın mesafeden sert vurdu. Ancak Metin gole izin vermedi.

DAKİKA 26: Revivo'nun soldan korner atışında Andersson kalabalık savunma arasından iyi yükseldi ve zor bir pozisyonda şık bir vuruşla beraberliği sağladı: 1-1.

DAKİKA 59: Revivo düşürüldü. Oyuna 3 dakika önce giren Rapajiç nefis bir frikik atışya topu doksandan filelere gönderdi: 2-1.

DAKİKA 61: Lazetiç'in ara pasında Rapajiç soldan girdi, vuruşu Metin'ten döndü, Revivo topu ağlara gönderdi: 3-1.

DAKİKA 72: Ogün'ün uzun pasında Yusuf sağdan ceza sahasına sokuldu, kale içine yaptığı ortada Ali, yakın mesafeden topa kayarak vurdu: 4-1.

DAKİKA 89: Ceyhun, orta alandan aldığı topla F.Bahçe ceza yayına kadar sokuldu, 20 metreden nefis bir vuruşla maçın skorunu tayin etti: 4-2.

F.bahçe

1 Rüştü (*)

6 Mirkoviç (**)

3 Ogün (**)

4 Mustafa (**)

2 Ali (**)

17 Lazetiç (***)

10 Revivo (***)

27 (Dk.80 Moshoeu )

18 Abdullah (**)

9 Serhat (*)

8 (Dk.56. Rapajiç ***)

19 Andersson (**)

11 Baliç (**)

20 (Dk.58 Yusuf **)

Siirt Jetpa

1 Metin (**)

12 Erkan (**)

6 Kadri (*)

3 İlker (*)

25 Çetin (**)

2 Taner (**)

38 (Dk.89 Muhammed )

23 Atilla (*)

40 (Dk.79 Serdal *)

8 Hanke (**)

20 Hamza (**)

9 (Dk.66 Okan *)

14 Ceyhun (***)

27 Coulibaly (**)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!