Pilotların son yolculuğu

Güncelleme Tarihi:

Pilotların son yolculuğu
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2017 21:40

Beylikdüzü’ndeki TV kulesine çarparak parçalanan helikopterde hayatını kaybeden pilotlar Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut, son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde pilotların ailesi güçlükle ayakta durabildi.

Haberin Devamı

Eczacıbaşı Holding’e ait Sikorsky helikopterin pilotları Alaattin Nacar (48) ve Ahmet Bulut’un (47) cenazeleri dün Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak Üsküdar, Selimiye Camii’ne getirildi. Cenaze törenine Eczacıbaşı Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, askeri yetkililer, pilotların aileleri ve yakınları katıldı. Hayatını kaybeden pilot Ahmet Bulut’un gıda mühendisi eşi Derya Özkale Bulut, lise öğrencisi kızı Tutku Bulut (17) ve İTÜ Makine Mühendisliği’nde okuyan oğlu Yiğit Utku Bulut (21) törende gözyaşlarına hakim olamadı. Derya Bulut cenazeye tekerlikli sandalye ile katıldı. Cenazede annesinin elini bırakmayan Tutku Bulut ise bugün düzenlenecek YGS’ye hazırlanıyordu.

Hayatını kaybeden pilot Alaattin Nacar’ın eşi Reyhan Nacar, Galatasaray Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi okuyan kızı Selin Nacar (21) ve lise öğrencisi oğlu Arda Nacar ise törende ayakta durmakta zorluk çekti. Reyhan Nacar eşinin tabutuna sarılarak “Nereye gittin sen Alaattin, geri gel” diyerek ağladı.
Askeri okuldan 1991 yılında mezun olduktan sonra helikopter pilotluğu yapan Pilot Binbaşı Alaattin Nacar, emekliliğinin ardından 10 yıldır özel sektörde görev yapıyordu.

1992 yılında askeri okuldan mezun olduktan sonra helikopter pilotu olarak görev yapan Binbaşı Ahmet Bulut ise emekli olduktan sonra özel sektörde çalışmaya başladı. 5 yıldır özel sektörde görev yapan Bulut’un aynı zamanda uçuş öğretmeniydi.

Kılınan namazın ardından cenazeler askeri törenle uğurlandı. Alaattin Nacar Şile Yeşilvadi Köyü Mezarlığı’nda, Ahmet Bulut ise Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

'NEDEN O HELİKOPTERE BİNDİN OĞLUM?'
Helİkopter kazasında hayatın kaybeden Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Rusya Ülke Direktörü Salim Özen (49) de dün Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Bülent Eczacıbaşı, Özen’in aile yakınları ve iş arkadaşları katıldı. Törende, ayakta durmakta güçlük çeken Salim Özen’ini eşi Yeşim Özen’i kızı Cemre Özen (13) bir an olsun annesinin yanından ayrılmadı. Çiftin küçük oğulları Umut (6) törene getirilmedi.

Salim Özen’in annesi Binnaz Özen ise “Neden sana gitme demedim. Oğlum neden o helikoptere bindin” diyerek tabuta sarıldı. Özen’in tabutu defnedilmek üzere Karacaahmet Mezarlığı’na götürüldü.

BAKMADAN GEÇME!