Pilotlara sefer görev emri

Güncelleme Tarihi:

Pilotlara sefer görev emri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2016 09:23

TSK’dan THY’ye geçen 560 pilot için sefer görev emri çıkarılıyor. Sivil havacılıkta yüzde 10 yabancı pilot kotasının da kaldırılması gündemde.

Haberin Devamı

Sabah gazetesinin haberine göre, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında hava kuvvetlerine yerleştirdiği cuntacı pilotları kullanması üzerine hükümet yeni bir çalışma başlattı. Söz konusu çalışmayla seferberlik ve olağanüstü hal zamanlarında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) sivile geçen tüm pilotların orduda görev yapması sağlanacak.

TSK'dan THY'ye geçen yaklaşık 560 pilotun büyük bir bölümü yeniden orduya dönme hazırlığı yaptığı için sivil havacılıkta uygulanan yüzde 10 yabancı pilot kotası da kaldırılacak. Sivil havacılıkta oluşması muhtemel pilot açığı da yabancı pilotlarla karşılanacak. Hükümet, diğer yandan da görevdeki savaş pilotlarının ayrılmalarını önlemek için yeni adımlar atacak. Yayımlanacak Kanun Hükmünde Kararname ile görevdeki pilotların maaşları ve emeklilik tazminatları artırılacak. Uçuş başına alınan tazminatlarda da iyileştirmeye gidilecek. Savaş pilotlarının uçuş başı aldıkları ücretin de artırılacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

265 PİLOT İHRAÇ EDİLDİ

15 Temmuz'dan sonra ordudan ihraç edilen subaylar arasında 265 pilot bulunuyor. Çıkarılacak KHK ile öncelikle FETÖ'nün kumpas ve baskılarıyla ordudan ayrılmak zorunda kalan ve sivil havacılığa geçen pilotların geri dönüşü kolaylaştırılacak. Daha önce ordudan THY'ye 560 pilot geçmişti. Şimdi bunlardan 300'e yakınının TSK'ya geri döneceği öğrenildi. Diğer yandan GATA'da "uçuşa elverişli değildir" raporu verilerek pilotluktan atılanların da geri dönmesi sağlanacak.

REZERV PİLOT UYGULAMASINA GEÇİLİYOR

Hükümet Amerika ve İsrail'de de uygulanan rezerv pilot uygulamasını da hayata geçirecek. Ordudan ayrılarak sivile geçen ya da geçecek olan her pilot yılda bir hafta eğitime alınarak hava araçları hakkında güncel bilgilerini muhafaza etmeleri sağlanacak. Bu pilotlar olası bir seferberlik ya da olağanüstü hal durumunda göreve çağrılarak silah altına alınacak.

BAKMADAN GEÇME!