Pilotlara pas geçirten köpekler için tim kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Pilotlara pas geçirten köpekler için tim kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2018 09:31

Pilotlara pas geçirten köpekler için tim kuruldu

Haberin Devamı

İbrahim YILDIZ-Hüseyin ASLIYÜCE/İSTANBUL,(DHA)
ATATÜRK Havalimanı’nda aprona girerek uçuş trafiğini olumsuz etkileyen köpekler için Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından oluşturulan köpek timi, apronda başıboş gezen köpekleri kafes tuzak yöntemiyle herhangi bir zarar vermeden yakalayarak barınaklara teslim ediyor.  
Göçmen kuşlar gibi, apronda gezen sahipsiz köpekler de Atatürk Havalimanı’nda uçuş güvenliğini tehlikeye sokuyor. Apronda gezen sahipsiz köpekler nedeniyle bazı uçaklar pisti pas geçmek zorunda kalırken, bazı uçakların da pist başında dakikalarca kalkış için sıra beklemesine neden oluyor. Bu nedenle Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından oluşturulan 30 kişilik köpek timi, başı boş gezen köpeklerle 24 saat mücadele veriyor.

KÖPEKLER, KAFES TUZAK YÖNTEMİYLE YAKALANIYOR
DHMİ'ye bağlı köpek timi ekibi, köpeklerin havalimanına girme ihtimali yüksek olan bölgeler için özel hazırlanmış, 9 kafesi belli bölgelere yerleştiriyor. Kafeslerin içine pişmiş et konularak köpekler, kafeslerin bulunduğu alana çekiliyor. Herhangi bir zarar vermeden kafes tuzak yöntemiyle yakalanan köpekler için, İstanbul Büyükşehir Belediyesi veterinerlik bölümüne haber veriliyor. Havalimanına gelen Büyükşehir Belediyesi ekipleri yakalanan köpekleri buradan alarak barınaklara götürüyor.

EKİPLERİMİZ 7/24 GÖREV BAŞINDALAR
Yürütülen çalışma ile ilgili bilgi veren DHMİ yetkilileri, “Pist üzerinde bulunan kuş, köpek gibi hayvanlar uçaklar için büyük tehdit oluşturuyor. Köpekler için önlem almamıza rağmen zaman zaman tel örgüler çevresinden havalimanına girmekteler. Bu köpekler piste çıkıp bazen uçuşları aksatmakta, bazen de iniş için alçalan uçakların pisti pas geçmesine neden olmaktadır. Bunu engellemek için DHMİ olarak bir köpek timi oluşturduk. Ekiplerimiz 7 gün 24 saat görev yapmaktadır. Yakalanan köpeklere herhangi bir zarar vermeden belediye ekiplerine teslim ediyoruz" dediler.

APRONDA GEZEN KÖPEK NEDENİYLE UÇAKLAR SIRAYA GİRMİŞTİ
Geçtiğimiz günlerde apronda dolaşan bir köpeği gören bir uçağın pilotu, durumu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi’ne bildirmişti. Bunun üzerine kule görevlileri, apronda gezen köpeği bulmak için görevlilerin olay yerine göndermiş, bu sırada kalkış için pist başında bekleyen uçaklar dakikalarca beklemek zorunda kalmıştı. O anlar kule ile pilot konuşmasına şu şekilde yansımıştı:
PİLOT: 800 metre tabelasının hemen orada Glide slope antenlerinin arka tarafında köpek dolaşıyor
KULE: Şu an köpeği takip edebiliyor musunuz?
PİLOT: İki pistin arsındaki yeşillikte Glide slope antenlerinin orada dolaşıyor

FOTOĞRAFLI 
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!