Pilot adayı öğrencilerin ilk uçuş deneyimi

Güncelleme Tarihi:

Pilot adayı öğrencilerin ilk uçuş deneyimi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2013 11:00

Üniversite bünyesinde Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilot Eğitimi Programı'na yerleşen 60 pilot adayı ilk uçuş deneyimlerini Hezarfen Havaalanı'nda uçak kullanarak gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Özyeğin Üniversitesi’nde iki yıl önce açılan Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilot Eğitimi Programı'na bu yıl yerleşen 60 öğrenci yeni öğretim yılında ilk uçuş derslerini aldı. Pilot adayı gençleri ilk uçuşlarında yalnız bırakmayan Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, "Pilotluk iş garantisi olan ve çok para kazandıran bir meslek. Ben bankacıyım. 10 yıllık bir bankacı, 32 yaşında şube müdürü olabiliyor ancak bir pilot banka müdüründen daha çok para kazanıyor" dedi.

Hüsnü Özyeğin, iki yıl önce başladıklarında bölüme ilgi olacağını fark ettiklerini ancak yurtdışı dahil olmak üzere yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını belirtti. Öğrencilerin yüzde 15'inin yurtdışından okumak için geldiğini anlatan Özyeğin, şöyle konuştu:
"Özyeğin Üniversitesi'nde iki sene önce pilot eğitimliğine başladık. Ayjet ile işbirliği yaparak öğrencilerimize 4 yıllık bir eğitimin ardından onları pilot yapıyoruz. Biz bu bölümü açtığımızda buna çok ilgi olacağını fark ettik. Enteresan bir şekilde sadece Türkiye'den değil, dünyadan da bir ilgi oldu. Mesela burada bir Nijeryalı öğrencimiz var, Danimarka ve Türkmenistan'dan kız öğrencilerimiz var."

Haberin Devamı

"Pilotlar, banka şube müdürlerinden çok kazanıyor"

Türkiye'de üniversite sayısı ve mezun öğrencisi sayısının çok fazla olduğunu ancak bunların iş bulmakta zorlandığını söyleyen Özyeğin, pilotluğun dünyada aranılan bir meslek olduğunu belirtti. Pilotların iş garantisi olduğunu ve çok para kazandığının anlatan Özyeğin, şöyle devam etti:
"Üniversitemizin tanıtım günlerinde öğrencilere ve velilere şunu anlatıyorum; Ben bankacıyım. 10 yıllık bir bankacı, şube müdürü oluyor ve 32 yaşında kaptan bir pilot banka müdüründen daha çok para kazanıyor. Yani hem iş garantisi hem de daha çok para kazanma garantisi var. Türkiye'deki nüfus artışı ve istihdam ihtiyacı yapılan yatırımlarla yeterli olmuyor ve işsizliğin artmaması için dışarıya da kalifiye eleman yollayabilmemiz lazım. Çok heyecanlıyız çünkü çok güzel bir şey yaptığımıza inanıyoruz. Pilotluk iş garantisi olan bir meslek. Sadece pilotluk değil, havayoluyla ilgili tüm iş kollarında yani hosteslik, kabin amirliği, uçan aşçı, sivil havacılık, gibi mesleklerde iş garantisi var. İstanbul'da 100 milyon kapasiteli 3’üncü havalimanı yapılacak. Anadolu'da havalimanları yapılıyor. Başbakanımız Şırnak'ta, Adıyaman'da Kastamonu'da havalimanı açtı yakında Hakkari'de bile açılacak"

Haberin Devamı

"Öğrencileri motive ediyoruz"

Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hatice Küçükönal ise pilot adaylarına ilk uçuş deneyimlerini yaşatarak onları motive etmeye çalıştıklarını söyledi. Bu uygulamayla uçuş becerilerini görmek istediklerini belirten Küçükönal, uçuş deneyimlerinin faydasının, öğrencilerin zayıf ve güçlü yanlarını ortaya çıkararak ilerde uçuş eğitimleri sırasında hocalarına bu doğrultuda birebir eğitim verilmesini sağlamak olduğunu söyledi. Gençlerin ilk uçuş deneyimleriyle derslerine daha çok önem verdiklerine belirten Küçükönal,"Öğrencilerimiz boş zamanlarında uçuş üzerine sanal bir ortamda simülatördeki çalışmalarla kendilerini gerçek uçuşa hazırlıyorlar “ diye konuştu.

Haberin Devamı

Pilot adayı öğrenciler, ilk uçuşlarını gerçekleştirmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşarken, okullarını bitirdikten sonra pilot olarak mesleklerini yapmak istediklerini dile getirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!