Pilevneli Somalı Kadınlarla Bir Araya Geldi

Güncelleme Tarihi:

Pilevneli Somalı Kadınlarla Bir Araya Geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2015 14:49

AYDIN, MUĞLA VE DENİZLİ’DE 12.000 KADININ KENDİ İŞLERİNİ KURMALARI AMACINA YÖNELİK KREDİ ÇALIŞMALARI YAPAN AK PARTİ AYDIN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI VE TÜRKİYE GRAMEEN MİKROFİNANS PROGRAMI AYDIN BÖLGE MÜDÜRÜ DEMET PİLEVNELİ, ÖZEL BİR VAKIF İLE YAPTIĞI İŞ BİRLİĞİ İLE MANİSA’DA 2 BİN KADININ DAHA EKONOMİK ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMASI İÇİN PROJE BAŞLATTI. PROJE KAPSAMINDA MANİSA VE SOMA’DA TEMASLARDA BULUNAN PİLEVNELİ, MANİSA VALİSİ ERDOĞAN BEKTAŞ İLE GÖRÜŞEREK KENDİ YAZMIŞ OLDUĞU “BİR İŞ KURMAK BİR HAYATA DOKUNMAK” ADLI REHBER KİTABI HEDİYE ETTİ.

Aydın, Muğla ve Denizli’de 12.000 kadının kendi işlerini kurmaları amacına yönelik kredi çalışmaları yapan Ak Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı ve Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Aydın Bölge Müdürü Demet Pilevneli, özel bir Vakıf ile yaptığı iş birliği ile Manisa’da 2 bin kadının daha ekonomik özgürlüğüne kavuşması için proje başlattı. Proje kapsamında Manisa ve Soma’da temaslarda bulunan Pilevneli, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ile görüşerek kendi yazmış olduğu “Bir İş Kurmak Bir Hayata Dokunmak” adlı rehber kitabı hediye etti.
Somada kendi işlerini kurmak isteyen kadınlarla bir araya gelen Demet Pilevneli yaklaşık iki saat süren bir istişare toplantısı yaptı. "Somadaki kadınların problemleri, beklentileri ve çözümler” üzerine istişare yaptıklarını dile getiren Demet Pilevneli, “Amacımız sadece burada meydana gelen elim kazanın yaralarını sarmaktan ibaret değil. Tekfen Vakfı ile birlikte neler yapılabilir ve bölgede madenin dışında insanlar nerelerde istihdam edilebilir , doğal ürünlerden, organik ürün yetiştiriciliği ve satışı üzerine nasıl bir ağ kurulabilir, bunları incelemeye geldik. Aklımızda birçok proje var, sürdürülebilir ve üretken projeleri bir an önce hareket e geçirmek ve bölge halkına yeni yollar açan bir strateji izlemek istiyoruz” dedi.
Özellikle profesyonel iş hayatından bir ekiple Manisa’ya gittiklerini 2.000 kadın hedefiyle bir yolculuk başlattıklarını ifade eden Ak Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı ve Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Aydın Bölge Müdürü Demet Pilevneli, “Şimdiye kadar 150 kadınımıza kredi vererek onların örnek uygulamalarının nasıl sonuçlandığını izledik. Sonuçların çok başarılı olduğunu görmek bize doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Şimdi bunu büyütmek ve geliştirmek için Manisa Valiliği, Soma Kaymakamlığı, Soma Belediyesi ve Tekfen Vakfı ile Mikrokredi güçlerini birleştiriyor. Kadınlarımıza istihdam olanakları oluşturmak ve onların hayatına dokunmak için doğru yolda olduğumuzu biliyoruz, güzel şeyler yaptığımızı gördük ve devam edeceğiz” diye konuştu.
Çalışmalarda kendilerine proje ortağı olarak destek olan Tekfen Vakfı’na teşekkür eden Demet Pilevneli, Türkiye’deki bütün şirketleri ve STK’ları aynı duyarlılığı göstermeye davet etti. Kadınların özel olarak problemlerini dinleyen Demet Pilevneli, Nisan ayında büyük organizasyonlarla aynı oranda desteklerle tekrar Soma’da olacaklarını söyledi.
Toplantıya katılan Tekfen Vakfı temsilcisi Dori Kiss Kalafat ise kadınların kendi işlerini kurmaları konusunda hep destek olacaklarını ve daha geniş anlamda burada üretilen el emeği ürünlerinin satışı noktasında yeni projeler başlatacaklarını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!