Piknikçilerin çöpünü 25 işçi 4 günde temizledi

Güncelleme Tarihi:

Piknikçilerin çöpünü 25 işçi 4 günde temizledi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2017 17:35

Piknikçilerin çöpünü 25 işçi 4 günde temizledi

Haberin Devamı

Cengiz YALÇIN/ILGAZ(Çankırı), (DHA)- YAZ sıcaklarından bunalanların adeta akın ettiği Ilgaz'daki piknik ve mesire yerleri, çevre kirliliği ile gündeme gelmeye devam ediyor. Piknik alanlarını kullananlar yine kendileri gibi piknikçileri her platformda şikâyet ediyorlar. Gerekli özenin gösterilmesine rağmen Orman İşletme Müdürlüğü insan kaynaklı çevre kirliğinin önüne geçemiyor.
Günübirlikçilerin bıraktıkları atıkları gören bir sonraki günübirlikçi şikâyet dilekçesini Bimer'e kadar ulaştırıyor.Ama, Çöpünü toplamasını bilmiyor. Ilgaz Kırkpınar yaylası piknik alanında her ay rutin olarak yapılan çevre temizliği geçtiğimiz günlerde yinelendi.Ilgaz Orman İşletme Müdürlüğünde  toplum yararına çalışma programı kapsamında çalışan 25 işçi Kırkpınarı baştan aşağı temizledi.
Ilgaz Orman İşletme Müdürü Utku Danış :öIlgaz Kırkpınar yaylası İç Anadolu'nun en güzel yerlerinden biri ama etrafa bırakılan çöpler nedeniyle gün geçtikçe güzel yer olmaktan çıkacak. Orman işletmesi olarak imkanlarımız ölçüsünde piknik ve mesire alanlarını temizliyoruz. Kırkpınar'a daha önce koyulan çöp varilleri kısa sürede ortadan kayboldu. Birkaç gün içinde bu bölgeye yeni 15 adet çöp varili daha koyacağız. Piknik alanlarını kullananlardan çevrede çöp bırakmamalarını çöpleri çöp varillerine bırakmalarını rica ediyoruz"dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!