Picasso’nun ardından Segui de İstanbul’da

Güncelleme Tarihi:

Picasso’nun ardından Segui de İstanbul’da
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2005 00:00

İstanbul, Pablo Picasso’nun ardından bu kez de yaşayan en ünlü ressamlardan Arjantinli Antonio Segui’nin (71) açacağı sergiye ev sahipliği yapıyor. Resimleri halen, 32 ülkedeki 105 müzede sergilenen Segui’nin 19 figüratif eseri, Nişantaşı’ndaki Dirimart Sanat Galerisi’nde sergilenmeye başlandı.

Sergi dolayısıyla ülkemize gelen Segui, ‘Arjantin’de akşamları yatmadan önce annem, İstanbul ve Şam ile ilgili mitolojik hikayeler anlatırdı. Buraya geldiğim için çok mutluyum. İstanbul, yaşayan bir şehir’ dedi.

1963’ten beri Paris’te yaşayan Segui, İstanbul’da açtığı sergideki yapıtları için, ‘Figüratif resimlerimde, Güney Amerika insanının kentleşme ve çağdaşlaşma sorununu anlatıyorum’ değerlendirmesini yapıyor. Segui tabloları, 7-11 Aralık arasında, Uluslararası Çağdaş Sanat Buluşması, Artİstanbul 2005 kapsamında, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda görülebilecek. 

Türkiye’deki sanatsal faaliyetler izleniyor

Sergiye evsahipliği yapan sanat galerisinin sahipleri Zihni Özil ve Hazer Özil, Avrupa’nın, Türkiye’deki sanatsal gelişimleri yakından takip ettiğini söyleyerek, ‘Artık sanatçılar ve sanat arasında yabancı ve Türk diye bir ayrım yok. Amacımız Türk sanatçıların yurt dışında daha iyi tanınmalarını sağlamak’ dediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!