Piazza AVM’den Dünya Çocuk Günü’nde Hediye Yağmuru

Güncelleme Tarihi:

Piazza AVM’den Dünya Çocuk Günü’nde Hediye Yağmuru
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2015 10:51

dünya çocuk günü piazza hediye

"Dünya Çocuk Günü" nedeniyle Piazza Yönetimi, AVM’ye gelen Şanlıurfalı çocukları hediye yağmuruna tuttu.
Alışverişi keyifli ve hesaplı hale getiren cazip kampanyalarının yanı sıra sosyal sorumluluk bilinciyle özel gün ve haftalara uygun etkinlikler gerçekleştiren Şanlıurfa Piazza, Dünya Çocuk Günü’nde minik ziyaretçilerini unutmadı. Her yıl tüm dünyada Ekim ayının ilk Pazartesi günü kutlanan "Dünya Çocuk Günü" nedeniyle Piazza Yönetimi, AVM’ye gelen Şanlıurfalı çocukları hediye yağmuruna tuttu.
Aileleriyle birlikte Piazza’ya, gelen minik ziyaretçilere, AVM Yönetimi tarafından Dünya Çocuk Günü’ne özel çizgi film CD’leri, çocuk kitapları, atlas ve boyama seti dağıtıldı. Aldıkları hediyeler karşısında hem çok şaşıran hem de çok mutlu olan minik ziyaretçiler, hediyelerini sevinçten ışıldayan gözlerle evlerine götürdü.
“DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ”
Dünya Çocuk Günü fikri, 1925 yılında Cenevre’de yapılan Çocukların Refahı için Dünya Konferansı’ndan sonra doğdu. 54 ülkenin katılımıyla gerçekleşen konferansta, çocukların korunmasına dair Cenevre Bildirgesi kabul edildi. Uluslararası bu kuruluş, Birleşmiş Milletler Örgütü’nün kurulmasını izleyen yıllarda Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’na (UNICEF) dönüştü. Birleşmiş Milletler Örgütü de 1954 yılında oy birliği ile Ekim ayının ilk pazartesi gününü Dünya Çocuk Günü olarak kabul etti. Dünya Çocuk Günü’nün kurulmasına vesile olan Çocukların Korunmasına Dair Cenevre Bildirgesi, esas olarak yoksulluk, çocuk işçiliği, eğitim, sağlık, beslenme, barınma gibi dünya çocuklarının refahını ilgilendiren temel konulara dikkat çekerek, çocukların haklarını korumayı amaçlıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!