Pi sayısı telefonunuzun hızını gösteriyor!

Güncelleme Tarihi:

Pi sayısı telefonunuzun hızını gösteriyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2016 08:01

Super PI isimli bu uygulama, pi sayısını baz alarak telefonunuzun işlemci hızının ne seviyede olduğunu öğrenmenizi sağlıyor.

Haberin Devamı

Super PI için bu zamana kadar geliştirilen en özgün ve yaratıcı mobil uygulamalardan bir tanesi. Matematiğin efsanelerinden ‘Pi sayısı’nı baz alarak geliştirilen bu uygulama, telefonunuzun işlemci hızı hakkında fikir sahibi olmanızı sağlıyor.

Tarihi, matematik ve fizik dahilerinin farklı çözümleme teknikleriyle dolu olan Pi sayısının uygulamadaki çalışma prensibi ise o kadar da karışık değil. Bildiğiniz gibi (bilmiyor da olabilirsiniz tabii) bu sayı, problemlerin çözümü için 3,14 olarak kısaltılmış olsa da aslında sonsuza kadar ilerleyen bir yapıya sahip.

Uygulama ise bu yapıyı kullanarak cihazınızın ne kadar hızlı bir işlemciye sahip olduğunuzu gösteriyor. Örneğin aşağıdaki görselde, Nexus One’ın Pi sayısını basamak sayısına göre kaç saniyede hesapladığı alt alta sıralanmış. 8 bin (8K) basamaklı Pi sayısını 0.108 saniyede hesaplayabilen Nexus One’ın hesaplama süresi de doğal olarak basamak sayısı arttıkça uzuyor. 

Pi sayısı telefonunuzun hızını gösteriyor

Uygulamayı farklı telefonlarda çalıştırarak cihazların aralarındaki veri işleme hızını net bir şekilde görebileceksiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!