"PFDK kararlarına saygı duymak zorundayız"

Güncelleme Tarihi:

PFDK kararlarına saygı duymak zorundayız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2012 18:18

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Trabzonspor ile oynayacakları Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu maçını kazanarak, ligi üçüncü sırada tamamlamak istediklerini söyledi.

Maltepe'deki Orhangazi İlköğretim Okulu'nda yaptırılan “Vedat Okyar Etkinlik Salonu”nun açılışına katılan Çebi, yönetim kurulu üyesi Berkan Gocay ile birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Çebi, Trabzonspor ile oynayacakları maçla ilgili bir soru üzerine, “Trabzonspor da iddialı biz de iddiayız. Üçüncülük mücadelesi olacak. Biz üçüncü olmayı arzu ediyoruz ve kendimizi üçüncülüğe daha yakın görüyoruz” dedi.

PFDK kararlarına saygı uymak zorundayız

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) şike davasıyla ilgili aldığı kararlarla ilgili bir soruya Çebi, şöyle cevap verdi:

“Bu tür konulara saygı duymak zorundayız. Alınmış kararlarlardır. Bunlar kamuya mal olmuş kurumlardır. Bunların üzerinde karar alınana kadar yorum yapabilirsiniz ama alındıktan sonra yapılmasına taraftar değilim. Sonuçta Türk futboluna zarar veren bir süreç geçirdik. Bunları devam ettirdiğimiz müddetçe zarar vermeye devam edeceğiz Bence bu konular kapanmalı. Herkes, alınan kararları kabul etse de etmese de bir şekilde saygı duymalı ve Türk futbolunu ayağa kaldırmanın yolunu bulmalı. Ben artık bu konuların kapanması gerektiğini düşünüyorum.”

Futbolcuların alacakları

Beşiktaş'ta son dönemde yabancı futbolcuların alacakları için Ernst, Quaresma gibi futbolcuların UEFA'ya başvurdukları, son olarak da Fernandes konusunun gündeme geldiğinin belirtilmesi üzerine Çebi, “Diğerlerini bir şekilde çözdük, bu da kesinlikle çözülecek” dedi.

Çebi, görevi aldıklarından bu yana futbol takımının performansı ile ilgili bir soruya da, “Kısa bir dönem için değerlendirme yapmak çok kolay değil. Çok başarılı olamadık ama son dönemlerde başarıların arttığını görüyorsunuz. Son maçta da bunun devamını diliyoruz. Olduğu takdirde de mutlu olacağız” diye cevap verdi.
Transferlerle ilgili bir soru üzerine Çebi, “Planlamayı futbol komitesi yapıyor. Onlar çalışmalarını tamamladıktan sonra gerekli açıklamalarını yapacaklardır” dedi.

Gocay: “İzinleri almak bir süreç”

Tesislerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Berkan Gocay, İnönü Stadı'nın ne zaman yeniden yapılacağının sorulması üzerine, “Yıkılacağını umuyoruz ve bekliyoruz ama gerekli izinleri almak bir süreç. Şu anda net bir şey söylemek mümkün değil. Yakında bu konuyla ilgili açıklama yaparız” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'ye teşekkür”

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir'in, stat yapılana kadar Beşiktaş'ın maçlarını Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynayabileceği yönünde teklifte bulunduğunun belirtilmesi üzerine de Gocay, “Öncelikle Fenerbahçe Kulübü'ne ve Nihat Özdemir'e bize böyle bir teklifte bulundukları için teşekkür ediyorum. Yalnız gerekli izinler alınıp karar verildiğinde bu konuyu değerlendireceğiz. Şu an için böyle bir kararımız yok” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!