Gündem Haberleri

GÜNDEM

    Peynirde çiğ süt tehlikesi

    Hürriyet Haber
    02.05.2000 - 00:00 | Son Güncelleme:

    Isparta'da sağlık teknisyenleri köyleri tek tek tarayarak hanımları, peynir yapımında kaynamış süt kullanmaları konusunda uyarıyor.

    Isparta Tarım İl Müdürlüğü Sağlıklı Peynir Üretimi Kampanyası başlattı. Tarım İl Müdürlüğü'nce oluşturulan ekipler köyleri tek tek dolaşarak çiğ sütten yapılan peynirlerin öldürücü hastalık mikrobu taşıyabileceği konusunda vatandaşları uyarıyor. Tarım İl Müdürü Ramazan Namlı,‘‘Bu çalışmalarda sütle hayvanlardan insanlara bulaşabilecek hastalıklarda ısıtmanın önemi anlatılıyor’’ dedi.

    Hayvanlardan insanlara çiğ sütten geçen hastalıklar konusunda bilgi veren Namlı şöyle konuştu: ‘‘Bunların başında verem ve maltahumması geliyor. Maltahumması tedavisi zor ve uzun süren bir hastalıktır. Erken farkına varılmazsa kısırlığa bile yol açar. Uzmanlarımız köylere dağılarak hanımlara tehlikeyi anlatıyor ve sağlıklı peynir üretimin yöntemini öğretiyor.’’

    İnsan sağlığının her şeyden önce geldiğini hatırlatan Namlı, ‘‘Köylerimizde hanımlar peyniri genellikle çiğ sütten yapmaktadır. Çiftçi hanımlara müdürlüğümüzde görevli ev ekonomisi teknisyelenleri aracılığıyla ulaşarak peynir yapımı konusunda uygulamalı eğitimler verilmektedir’’ diye konuştu.

    Etiketler: son dakika
    

    EN ÇOK OKUNAN HABERLER

      Sayfa Başı