Petrolün kader toplantısında ne olacak?

Güncelleme Tarihi:

Petrolün kader toplantısında ne olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2016 10:39

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi Kuveyt'in, örgütün 2 Haziran'da Viyana'da yapacağı toplantıda herhangi bir ortak hareket kararı almasını beklemediğini söyledi.

Haberin Devamı

Kuveyt Petrol Bakan Vekili Anas al-Saleh Tokyo'da Reuters'a yaptığı açıklamada, "Toplantının odak noktası piyasalara istikrarı getirebilmek için ne yapılabileceği konusunda düşünmek ve seçeneklere bakmak olacak" dedi.

Ham petrol fiyatlarında 2014 ortasından 2016 yılına kadar yüzde 70 değer kaybına neden olan düşüşleri durdurmak için Nisan ayında Katar'ın başkenti Doha'da yapılan toplantıda, alınacak önlemler üzerine bir anlaşma sağlanamamıştı.

OPEC'te birbirine rakip olan Suudi Arabistan ve İran anlaşmanın şartları konusunda fikir birliğine varamazken, örgütün harekete geçme yeteneğini kaybettiğine dair eleştirilere yol açtı.

Al Saleh Viyana'da 2 Haziran'da gerçekleştirilecek olan OPEC toplantısında odaklanılacak ana noktanın piyasaya müdahale değil, diyalog olacağını belirtti.

Haberin Devamı

Al Saleh, "Beklenti OPEC üyeleri arasında daha çok diyalog olması üzerine ve o noktadan sonra ilerlemek için ne tür bir adımın atılması gerektiğine karar verebiliriz" dedi.

Al Saleh ayrıca son dönemlerde Brent petrolün üretimdeki düşüşten dolayı 47.50 dolara haklı bir yükseliş gerçekleştirdiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!