Petrol stok verilerini bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Petrol stok verilerini bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 10:41

Brent petrolün varil fiyatı, dün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın konuşmasının ardından 40 doların üzerini görürken, bugün açıklanacak ABD ham petrol stokları öncesinde dengelenmeye çalışıyor.

Haberin Devamı

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, dün İngiltere'nin önde gelen bankalarından Barclays'in ham petrolün varil fiyatının bu yılın ikinci çeyreğinde 30 dolara düşebileceği uyarısında bulunmasının ardından 38,74 dolara kadar gerilemişti.

Akşam saatlerinde Fed Başkanı Janet Yellen'ın faiz artırımında temkinli olunacağına işaret eden açıklamalarıyla dolar uluslararası piyasalarda düşüşe geçerken, Brent petrolün varil fiyatı bu gelişmeyle 40,23 dolara kadar yükseldikten sonra Amerikan Petrol Enstitüsünden (API) gelen ve petrol stoklarının 2,6 milyon varille beklentilerin üzerinde artışa işaret eden verinin ardından günü 39,32 dolardan tamamladı.

Brent petrolün varil fiyatı bugün ise ABD'de açıklanacak petrol stokları öncesinde 39,2-39,7 dolar dar bandında hareket ediyor. Analistler, petrol piyasasında arz fazlasına ilişkin endişelerin devam ettiğini, bu nedenle Yellen'ın açıklamaları sonrasında petrol fiyatlarında gözlenen yükselişin kalıcı olamayabileceğini belirterek, bu akşam ABD'de Enerji Enformasyon İdaresi tarafından açıklanacak haftalık petrol stoklarının izleneceğini dile getiriyor.

Brent petrolün varil fiyatının 40 doların üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda yükselişlerin ivme kazanabileceğini ve 42,5 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini aktaran analistler, olası düşüşlerde 38,2 doların destek konumunda bulunduğunu kaydediyor.
Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise dün 37,93 dolara kadar gerilemesi sonrasında gelen alımlarla günü 38,52 dolardan tamamlarken, şu dakikalarda 38,82 dolardan alıcı buluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!