Petrol son bir ayın en düşüğünde.

Güncelleme Tarihi:

Petrol son bir ayın en düşüğünde.
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2016 11:25

- Brent petrolün varil fiyatı 37,27 dolarla, Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı da 35,30 dolarla bir ayın en düşük seviyesini gördü.

Haberin Devamı

İran'ın ihraç ettiği petrol miktarının günlük 2 milyon varili aştığının bildirilmesinin yanı sıra Suudi Arabistan'ın petrol fiyatının dondurulması için İran'ın anlaşmaya dahil olmasını şart koşması, petrol piyasasında arza ilişkin tedirginlikleri artırdı. Bu durum petrol fiyatları üzerindeki satış baskısını artırırken, Brent petrolün varil fiyatı dün yüzde 3 gerileyerek günü 37,48 dolardan tamamladı.

Bugün gerilemesini 3'üncü güne taşıyan Brent petrolün varil fiyatı, 37,27 dolarla 4 Mart'tan bu yana en düşük seviyeyi görmesinin ardından şu dakikalarda 37,33 dolardan işlem görüyor.

Analistler, 17 Nisan'da gerçekleştirilecek OPEC toplantısı öncesinde arza ilişkin gelişmelerin fiyatlar üzerinde belirleyici olmayı sürdüreceğini ve bugün ABD Petrol Enstitüsü tarafından açıklanacak stok verilerinin takip edileceğini kaydediyor.
Teknik açıdan Brent petrolün varil fiyatı için düşüşlerin devamında 36,60 doların destek konumunda bulunduğunu aktaran analistler, 38,00 - 39,40 dolar seviyelerinin ise direnç olarak takip edileceğini dile getiriyor.

WTI'nın varil fiyatı da dün yüzde 3,2 gerilerken, günü gün içinde gördüğü en düşük seviye olan 35,46 dolardan kapattı. Bugün de 35,25 dolarla bir ayın en düşük seviyesine inen WTI'nın varil fiyatı, şu dakikalarda 35,30 dolar seviyelerinden alıcı buluyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!