Petrol işçileri Batman'da yarım günlük iş bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Petrol işçileri Batmanda yarım günlük iş bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2016 12:36

Petrol işçileri Batman'da yarım günlük iş bıraktı

Haberin Devamı

Arif ARSLAN / BATMAN, (DHA) - BATMAN'da bulunan Türkiye Petrolleri'nin küçülmesine tepki gösteren işçiler, bugün yarım günlük iş bırakma eylemi yaptı. Petrol işçileri, Bölge Müdürlüğünden giriş kapısına kadar yürüyüyerek, protesto amaçlı düdük çaldı.
Türkiye Petrolleri'nin küçülmesine karşı Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi üyesi bin 500'ü aşkın işçi, yarım günlük iş bırakma eylemi yaptı. Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü önünde toplanan petrol işçileri, mesainin ilk gününde ünitelerde iş bıraktı. Bölge müdürlüğü önünden giriş kapısına kadar yürüyen işçiler 'TP halkındır küçültülemez', 'Başarı TP'yi büyüktmektir, küçültmek değil' yazılı pankartlar taşıyarak, protesto amaçlı düdük çaldı.
'TP'YE DARBE VURULMAYA HAZIRLANIYOR'
Bölge müdürlüğü binası önünde bir araya gelen işler adına konuşan Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz şunları söyledi:
"Ülkemizde üretilen petrolün yüzde 75'ini tek başına üreten, ekonomiye önemli bir katkı yapan, faaliyet gösterdiği bölgelerde istihdam yaratan Türkiye Petrolleri'ne büyük bir darbe vurulmaya hazırlanıyor. Türkiye Petrolleri'nin Adıyaman, Batman ve Trakya Bölge Müdürlüklerinin bünyesindeki sahalar ile Ankara Genel Müdürlükte sondaj, workover, sismik deniz sismiği ve kuyu tamamlama faaliyetlerine son verilmek isteniliyor. Türkiye Petrolleri yönetimi bu işleri artık kurum dışında ve proje bazlı olarak götürmeyi planlıyor." Petrol-İş Sendikası Genel Merkez Eğitim Genel Sekreteri Mustafa Tekik de, "Ülkenin en stratejik, en güzide kurumları haraç-mezat yerli ve yabancı gruplarına peşkeş çekiliyor. Ekmeğimiz, aşımız ve huzurumuz için onurlu bir yaşamı çocuklarımıza bırakmabilmek için bedel ödemeyi göze alabilmeliyiz" dedi.
Konuşmaların ardından Petrol-İş'e bağlı işçiler, yarım gün süreyle birimlerde işi durdurdu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!