Petrol fiyatları ne olur? Petrol fiyatlarında son durum

Güncelleme Tarihi:

Petrol fiyatları ne olur Petrol fiyatlarında son durum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2016 12:02

Petrol fiyatları ne olur? Petrol fiyatlarında son durum nedir? Petrol fiyatlarındaki son düşüşlerden sonra petroldeki gelişmeler ve detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

Brent ham petrolünün varil fiyatı 29 doların altına düştü. ABD ham petrolünün varil fiyatı ise 28 doların altını gördü.

Ham petrol fiyatları Asya işlemlerinde yüzde 2' den fazla değer kaybetti.  Brent ham petrolünün varil fiyatı yaklaşık 70 sentlik düşüş yaşadı ve 28,05 dolara kadar indi. ABD türü ham petrolün varil fiyatı ise yaklaşık 80 sent düşerek 27,68 dolar oldu.

İran Petrol Bakanlığı, yaptırımların kaldırılmasının sonra, hafta başında, piyasada arz fazlası olmasına ve fiyatların daha da düşebileceği riskine rağmen, üretimin günlük 500,000 varil artırılması için talimat verdiği öğrenildi.

İran petrolünün alıcıları, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu' nun İran' ın nükleer silah geliştirme kapasitesini durdurduğunu açıklamasının ardından, bu ülkeden istediği miktarda petrol ithal edebilecek hale gelebilecek.

Haberin Devamı

PETROL FİYATLARI

Brent petrolün varil fiyatı, Çin' de açıklanan büyüme verisinin küresel ekonomide ciddi bir etki yaratmayacağı beklentisinin ardından artan küresel risk iştahıyla 29,5 doları gördü.

Brent petrolün varil fiyatı, İran'a yönelik yaptırımların kaldırılmasının etkisiyle dün 27,69 dolara kadar gerileyerek Kasım 2003 'ten bu yana en düşük seviyeyi görmüş, bu seviyeden gelen tepki alımlarıyla günü 28,71 dolardan tamamlamıştı. Bu durum da piyasaları oldukça etkilemişti.

Bugüne 28,7 dolardan başlayan Brent petrolün varil fiyatı, Çin'in 2015 yılına ilişkin büyüme verilerinin ülke hedefinin hafif altında açıklanmasının ardından artan risk iştahıyla 29,52 dolara kadar yükseldi.

Brent petrolün varil fiyatı şu dakikalarda ise dünkü kapanış seviyesine kıyasla yüzde 2,2' lik artışla 29,33 dolardan işlem görüyor. 

Petrol fiyatları ne olur Petrol fiyatlarında son durum

BAKMADAN GEÇME!