Petrol arama kulesinde eylem

Güncelleme Tarihi:

Petrol arama kulesinde eylem
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 15:09

- Adıyaman'da, TPAO'ya ait petrol arama sondaj kuyusu kulesinde çalışan işçiler, işlerine son verildiğini öne sürerek eylem başlattı

Haberin Devamı

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) ait petrol arama sondaj kuyusu kulesinde çalışan işçiler, iş akitlerinin uzatılmadığı gerekçesiyle işlerine son verildiğini öne sürerek, eylem başlattı.

Şambayat beldesi yakınlarındaki TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğüne ait MR 7000-2 Sondaj Kulesinde çalışan Turkish Petroleum International Company'e (TPIC) bağlı işçiler, TPAO ve TPIC arasındaki sözleşmenin sona ermesi nedeniyle işsiz kaldıklarını ileri sürdü.

Ellerinde Türk bayrakları taşıyan işçiler, işlerine dönmek istediklerini kaydetti.

Petrol-İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanı Ali Tırpan, kulenin bulunduğu alana gelerek, işçilere destek verdi.

Tırpan, burada yaptığı açıklamada, TPAO'ya bağlı kurulan TPIC'in, 2012'de BOTAŞ'a devredildiğini belirterek, şimdi de TPAO'nun TPIC'e bağlı işçilerden sondaj kulelerini geri almak istediğini iddia etti.

Haberin Devamı

İşçilerin işsizlik tehlikesi nedeniyle kendilerini kulelere kapattığını ifade eden Tırpan, "Bu soruna bir çözüm bulunmaması halinde Batman, Adıyaman ve Diyarbakır'da bulunan kulelerde Petrol-İş Sendikası üyesi işçiler, sondaj kulelerini geri vermeme eylemi yapacaklar" dedi.

TPIC işçilerinin ortada kalmasının kabul edilemez olduğunu dile getiren Tırpan, yetkililerin bu işçilere sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

TPAO'nun petrol fiyatlarının düşmesini gerekçe göstererek, kuleleri geri almak istemesinin çalışanları işsiz bırakacağını savunan Tırpan, şöyle devam etti:

"İşvereninin bu kabul edilemez tavrını doğru bulmuyoruz. TPIC'ın kapanması ve işçilerin ortada kalması durumunda hem demokratik tepkimizi koyacağız, hem de hukuki süreci devam ettireceğiz. Şu anda işçiler kaygılı ve rahatsız. Bu sabaha itibariyle bütün TPIC işçileri kulelerinde beklemeye başladılar"

İşçilerden Mehmet Hanifi Genç de TPAO'nun, Ege Bölgesi hariç Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 10 petrol arama sondaj kulesinde çalışmaları durduğunu ifade etti.

İşverenlerinin kendilerine haber vermeden işten çıkarıldıklarını ileri süren Genç, "Bir işveren işçisine 'ben seni yarın işten çıkarıyorum' diyemez. Yaklaşık 900 işçi mağdur ediliyoruz. İşsiz kalmamamız için bir çalışma yapılmasını, bir vaat, bir sözleşme yapılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

İşçilerin kuledeki bekleyişleri devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!