Petkoviç: Çok küçük hatadan kaybettik

Güncelleme Tarihi:

Petkoviç: Çok küçük hatadan kaybettik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2011 21:57

Samsunspor Teknik Direktörü Vladimir Petkoviç, “Bugün sahada bizim açımızdan kötü olan tek şey maalesef sonuçtu” dedi.

Vladimir Petkoviç, 1-0 mağlup oldukları Kayserispor maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, maç boyunca yaptıkları tek hatanın gol olduğunu söyledi.

Kayserispor'u galibiyetinden dolayı kutlayan Petkoviç, şunları kaydetti:
“Rakibimizi kutluyorum, maç boyunca buldukları tek pozisyonu gole çevirerek galip geldikleri için. Bizim gibi takımlar için çok küçük detaylar sonucu etkiliyor. Bugün de öyle bir sonuç yaşadık. Çok küçük hatadan dolayı maçı kaybettik. Gol yollarındaki etkisizliğimiz bu detaylara katılabilecek faktör. Çalışmamıza devam edeceğiz ve kendimizi bu yönde geliştirmeyi sürdüreceğiz. 94. dakikaya kadar takımım savaşmaya devam etti. Biz bu yolda yürümeye devam edeceğiz.”

Karşılaşmanın hakemini de eleştiren Petkoviç, “Son dakikada yaşanan pozisyonda oyuncularımdan çizgi üzerinde iki kaleci olduğunu duydum. Ne yazık ki, Samsunspor olarak bu bizim aleyhimize verilen ilk karar değil. Daha önce de dediğimiz gibi çok küçük detaylar sonucu etkiliyor demiştik, bunun gibi şeyler birleşince sonuç üzerinde maalesef olumsuz etkiler oluyor. Kaybetmemizde şansızlık da büyük bir faktör, umuyorum ki, gelecekte bu faktörler bizim lehimize gelişir ve bu sonuca yansır” şeklinde konuştu.

Takımın oynadığı oyundan memnun olduğunu belirten Petkoviç, “Bugün sahada bizim açımızdan kötü olan tek şey maalesef sonuçtu. Genel olarak takıma bakacak olursak biz bugün sahada iyiydik. Takım genel olarak gelişmeye ve ilerlemeye devam ediyor. Bu şekilde takımın geleceğinden son derece umutluyum” ifadesini kullandı.

-Kayserispor cephesi-

Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arveladze ise bu tarz maçların çok zor geçtiğini belirtti.

Her iki takımın puanlara ihtiyacı olduğu için baskı altında kaldığını vurgulayan Arveladze, şöyle devam etti:
“Bugün Samsun'da saha yağmurdan dolayı hem bizi hem de rakibimizi çok zorladı. Özellikle bizim bu sahada oyun oynamamızı etkiledi. Şans ilk dakikada güzel bir gol attık. Gol erken olunca takım biraz geri çekildi. Bazı futbolcularımız futbolun 90 dakika olduğunu unutuyor. İkinci yarıda daha fazla top tuttuk ama bu sahada bu da zor oldu. Fazla pozisyon vermedik. Samsun'un net pozisyonu son dakikaya kadar yoktu. Çok önemli bir galibiyet aldık ve mücadele ederek aldık. Bu yolda da devam edeceğiz.”

Bir basın mensubunun, 'son dakikada topu Hasan'ın çizgi üzerinden çıkardığı pozisyon penaltı değil miydi?' sorusu üzerine Arveladze, “Ben pozisyonu görmedim. Soyunma odasında Hasan'a sordum. Ellerinin kapalı olduğunu net açık bir pozisyon olmadığını belirtti. Sonuç olarak hakem de zaten penaltı vermedi” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!