Petkim’de masa yeniden kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Petkim’de masa yeniden kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 21:47

TÜRKİYE’nin tek petrokimya şirketi Petkim’de toplu sözleşme sürecinde yaşanan uzlaşmazlıklar nedeniyle işçilerin eyleme geçmesinin ardından, sendika ve işveren tekrar masaya oturma kararı aldı.

Haberin Devamı

Türk-İş’e bağlı Petrol-İş Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar “İlk talebimiz sendika yöneticilerimizin fabrikaya girişiyle ilgili yasaklamaların ve disipline gönderme kararlarının kaldırılması. Sonra da diğer konulara geleceğiz” dedi.

BİRİ 100 ALIYOR DİĞERİ 84 LİRA

Petkim’de önceki gün işçilerin eylemine polis müdahalesi olmuş ve aralarında sendika yöneticilerinin de bulunduğu isimler gözaltına alınmıştı. Son durumu anlatan Petrol-İş Sendikası Başkanı Yaşar, gözaltına alınan sendika yöneticilerinin serbest bırakıldığını söyledi. Toplu sözleşmenin de 3 değil 2 yıllık yapılmasını istediklerini belirten Yaşar, “Toplu sözleşme, anlaşmazlık nedeniyle yüksek hakem kuruluna gitti. Orada bağıtlanacak bir toplu sözleşme sıkıntı oluşturur. Çünkü bize rağmen bir toplu sözleşme yapılmış olur. İstiyoruz ki, masadan uzlaşarak kalkalım. Petkim’de 2 bin işçi için mücadele ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İYİ HABERLER BEKLİYORUZ

Petkim yetkilileri de, toplu sözleşme görüşmelerinin başladığı bilgisini verirken; amaçlarının masadan iyi haberlerle ayrılmak olduğunu ifade etti. Öte yandan Petkim’de, işkolu gereği grev yasağı kapsamında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!