Kenan Yavuz PETKİM'den de ayrıldı

Güncelleme Tarihi:

Kenan Yavuz PETKİMden de ayrıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2016 16:49

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi Socar’ın Türkiye eski CEO’su Kenan Yavuz Petkim Petrokimya Holding AŞ'deki (PETKİM) Yönetim Kurulu üyeliği görevinden de istifa etti.

Haberin Devamı

Petkim Petrokimya Holding AŞ (PETKİM) tarafından, şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz'un istifa ettiği bildirildi.

PETKİM'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan duyurusunda, "Şirketimiz Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, istifa ederek görevinden ayrılmıştır. Kenan Yavuz'un istifasıyla boşalan yönetim kurulu üyeliğine, yapılacak ilk Genel Kurul Toplantısı'nın onayına sunulmak üzere, Ertuğrul Altın atanmıştır." ifadesi kullanıldı.

'SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE YÖNELECEĞİM'
Yavuz, şirketin bugün gerçekleştirdiği olağanüstü genel kurul toplantısında, istifa kararının KAP'a bildirilmesinin ardından, yazılı bir açıklama yaptı. 2004'ten bu yana aralıksız olarak PETKİM'de çalıştığını belirten Yavuz, şunları kaydetti: "Görevim boyunca rafineri-petrokimya-enerji entegrasyonu ile ülkemizin en büyük yatırımlarına hizmet etme fırsatı buldum. Ülkemizin en önemli stratejik kuruluşlarının başında gelen PETKİM'e hizmet ettiğim dönemde başarılı bir özelleştirme sürecinin ardından 10 milyar dolar tutarında reel sektör yatırımı gerçekleşti. Nisanda, PETKİM'deki operasyonel görevlerimden ayrıldıktan sonra yönetim kurulu üyeliği sürecinde çok faydalı olamadığımı gördüm. Reel sektörde edindiğim tecrübe ve birikimle ülkeme hizmet etmeye devam edeceğim, sosyal sorumluk projelerime de daha fazla zaman ayırmak istiyorum." 

 

BAKMADAN GEÇME!