Peşmerge 3 koldan Musul'a harekat başlattı (2)

Güncelleme Tarihi:

Peşmerge 3 koldan Musula harekat başlattı (2)
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2016 14:31

Peşmerge 3 koldan Musul'a harekat başlattı (2)

Haberin Devamı

PEŞMERGE 6 KÖYÜ IŞİD'DEN ALDI
Musul Operasyonu kapsamında Peşmerge güçleri bugün 6 köyü IŞİD'den alırken, IŞİD'in havan saldırısında 1 Peşmerge yaşamını yitirdi, 4 Peşmerge yaralandı. Bugünkü operasyonla birlikte Musul'a kuzeyden 5 kilometre kadar yaklaştı. Operasyon kapsamında bugün Musul'un çevresindeki yaklaşık 20 köyün IŞİD'ten temizlenmesi hedefleniyor.
Musul operasyonuna bugün katılan 10 binden fazla Peşmergenin 3 koldan gerçekleştirdiği operasyon ile 300 kilometrekarelik alanı IŞİD'ten temizlenmesi hedefleniyor. IŞİD'in Musul'da, cadde ve sokak başlarına içi dolu patlayıcı karavanalar yerleştirdiği belirtildi. Peşmerge güçlerinin bugün yürüttüğü operasyona İran'da faaliyet yürüten Kürdistan Özgürlük Partisi'ne bağlı Peşmergelerin de katıldığı görüldü. Bu Peşmergelerin arasında kadınların da olması dikkat çekti.
Peşmergenin operasyonunu izleyen IKDP Yönetim Kurulu üyesi Ali Awni, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin eğittiği ve Ninova Muhafızları adı verilen grubun şu anda kampta olduğu ve Peşmergenin yürüttüğü operasyonda yer almadığını söyledi. Ali Awni, bu grubun Musul merkeze girecek olan grubun içerisinde yer alacağını ifade etti.
"IRAK, TÜRK ASKERİ VARLIĞINI ÇOK BÜYÜTÜYOR"
Ali Awni, Musul vilayetinin operasyondan sonra 3'e bölünmesi gerektiğini, Şengal ve Ninova ovası bölgelerinin Irak Kürdistan Yönetimi'ne bırakılması gerektiğini savunarak, şunları söyledi:
"Siyaseten çözüm ve siyasi ittifak sağlanmazsa çok kan dökülür. Irak hükümeti, realist olmalıdır. Türk askeri varlığını çok fazla büyütüyorlar. 100 asker ile ne bölge siyaseti değişir, nede bir şey olur. Görüşüme göre Türkiye'nin de, İran'ın da askerleri burada olmamalıdır. Irak hükümeti, bir taraftan Türk askerini istemezken, İran askerlerini çağırıyor. Irak devleti, şu anda Şengal'de bulunan PKK'lılara para veriyor. Ezidi elbisesi giydirilen 2 bin PKK'lıya, Şengal'de ayda 1000'er dolar para veriyorlar."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!