Peşin favorisi yok

Güncelleme Tarihi:

Peşin favorisi yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2001 15:46

İlk iki hafta sonunda Beşiktaş 5, F.Bahçe 3, G.Saray 2 puan kaybederken, rakip fileleri 14 kez havalandıran Ankaragücü'nün performansı göz kamaştırıyor.

Haberin Devamı

BU SEZON 2. HAFTA

Süper Ligin 2. haftası da geride kalırken, şampiyonluk adaylarından Beşiktaş'ın 5, F.Bahçe'nin 3, G.Saray'ın da 2 kayıp puanı olduğunu görüyoruz. Demekki, futbolda peşin favori olmuyormuş. Otoritelerin daha sezon başlamadan ‘‘açık ara şampiyon olur’’ dediği F.Bahçe, İstanbulspor karşısında sınıfta kalırken Beşiktaş, Bursa'da 1 puanı kurtardı. G.Saray biraz da şansının yardımıyla zar zor kazandı.

İki haftada rakip fileleri 14 kez havalandıran A.Gücü, geçen sezonun ikinci yarısında aldığı flaş sonuçların tesadüf olmadığını kanıtladı. Trabzonspor, Göztepe ve İstanbulspor da puan kaybetmeyen diğer takımlar. Gollerden 15'i sağ ayak, 4'ü sol ayak, 7'si kafa, 2'si de penaltı vuruşlarından gelirken, Y.Yozgatsporlu Cihat kendi kalesine gol atma talihsizliğini yaşadı.

Haberin Devamı

GEÇEN SEZON 2. HAFTA

Dört büyük takım; G.Saray, F.Bahçe, Beşiktaş ve Trabzon 5 sezon aradan sonra hep birlikte yollarına kayıpsız devam edip, puan cetvelinde ilk dört sırayı paylaştı. Dört büyük takımın attığı 13 golün tamamı yabancılardan geldi. Erzurum'u 7-0 yenen G.Saray haftanın takımı. 5 gol atan Jardel haftanın futbolcu, Lucescu (G.Saray) haftanın teknik adamı.

Gol krallığı yarışında Jardel (G.Saray) ve Cenk (Adana) 5'er golle ilk sırada yer alıyor. Jardel, 12 puanla en değerli oyuncu. F.Bahçeli Baliç, 3 gol pasıyla asist kralı. Nuri (Kocaeli), Badra (Denizli), Timur (Adana) ve Moura (İstanbul) kırmızı kart gören oyuncular.  Metin Tokat haftanın hakemi oldu.


ŞİMDİ BUNLAR KONUŞULUYOR

30 yıllık hesap!

İstanbulspor, F.Bahçe'yi ligde tam 30 yıl sonra yenmeyi başardı. Sarı siyahlılar, güçlü rakibini en son 13 Mart 1971'de 1-0'la geçmişti. Sarı siyahlılar, tam 11 bin 145 gün sonra kazanmayı başardı.

 Ligde son olarak 29 Nisan 2001'de Trabzonspor'a 1-0 yenilen F.Bahçe 5 hafta sonra yenilgiyle tanıştı. Sarı lacivertliler, İstanbul'da son mağlubiyetini 16 Eylül 2000'de Beşiktaş'tan almıştı.

 Transferi tepki çeken Beşiktaş'ın 36 yaşındaki Danimarkalı kalecisi Peter Kjaer, İstanbul'a gelişinden 36 saat sonra çıktığı Bursa maçının 2. dakikasında topu ağlarında gördü.

 Beşiktaş, Bursa deplasmanında 3 yıl sonra puan kaybetti. Kartal, 1997-98 sezonunda 2-1 yenildiği maçtan sonra rakibine dış sahada hep  üstünlük sağlıyordu.

Haberin Devamı
CEZALILAR

KIRMIZI KART: Muzaffer (Denizlispor), Tolga (Gençlerbirliği), Vural (Samsunspor), Krivov, Mehmet Polat (G.Antep), Selçuk (Malatyaspor)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!