Pes vallahi

PES vallahi.. Adam savunmacı mıdır, orta saha mı, yoksa forvet mi? İki kez topu kendi kale çizgisinden çıkardı..

Orta sahaya geldi enfes paslar dağıttı, ileriye gitti gol attı.. ‘‘Değirmenler ülkesinden gelen siyah lale’’ F.Bahçe'ye çok şeyler katıyor, bundan sonra da katkılarına devam edecek.. Bravo sana Hooijdonk.. Seni, haftanın karmasında nereye koyacağız? Lütfen, beğendiğin yeri bize şimdiden bildir de, zahmetten kurtulalım!

Ağır zeminde, Türkiye'nin en iyi üç takımından ikisini karşı karşıya getiren müsabaka, özellikle ilk yarıda hataların ağır bastığı bir maç oldu. Top kontrolü zor, ayakta kalmak ise beceri istiyordu. Bu yarıda en fahiş hatayı yapan da G.Birliği idi. 24. dakikada topu ayakla uzaklaştırmak isteyen Damir'in vuruşu Nobre'ye çarpıp Ümit Bozkurt'un önüne düştü. Ümit meşin yuvarlağı ayağından kaçırınca, sahanın her yerinde bitiveren Hooijdonk çok akıllı bir vuruşla F.Bahçe'yi öne geçirdi. Yalnız, bu golde Ümit Bozkurt'un payı en az Hooijdonk kadardı.

Şans yanlarındaydı

İkinci yarıda kar yağışının durması, zeminin futbol oynamaya nisbeten uygun hale gelmesi, tekniğin de ön plana çıkmasına yol açtı. Bu da doğal olarak teknik kapasitesi daha yüksek G.Birliği'ni oyunda üstün kıldı. Skoru koruma gayreti içinde olan sarı lacivertliler, Veysel'i de oyuna alarak üç forvete dönen G.Birliği karşısında çok zor durumlara düştü. Bu dakikadan sonra adeta ‘‘tek kaleye’’ dönen oyunda, direkler ve şans, hep F.Bahçe'nin yanındaydı.. Ancak, şansın yanı sıra, savunmada Luciano ile Tomas'ın uyumlu oyunları F.Bahçe'yi ayakta tutan başlıca etkendi. Bu ikili, zaman zaman Fatih ile Ali Güneş'in gediklerini de kapattı. Orta sahada Mehmet Yozgatlı ile Marco Aurelio etkisiz, Tuncay eskiye oranla daha başarılı göründü. Orta sahada Ümit, ileride Nobre iyi pres yaptılar ve çok çalıştılar.

Gençler üzülmemeli

G.Birliği, oyunun üstünlüğünü elinde tutmasına rağmen son hareketlerde beceri noksanlığı gösterdi. Hele ilk yarıda Youla'nın iki metreden filelere yollayamadığı bir fırsat var ki, saç-baş yoldurur. Kırmızı siyahlılar her şeye rağmen, Türkiye'nin en iyi futbol oynayan ekiplerinden biri.. Avrupa sahalarında da medar-ı iftiharımız.. Başkent ekibi bu yenilgiye üzülmemeli ve Valencia maçı öncesi moralini bozmamalı.. Galip sayılır bu yolda mağlup!
Yazarın Tüm Yazıları