Pes artık!

LİGİN son haftaları yaklaşırken yine o bildik, klasik dedikodular kulaktan kulağa yayılıyor.

Haberin Devamı

Hatta iş öyle noktalara geliyor ki yaklaşık 25 yıldır içinde bulunduğum futbol camiasında ilk kez duyduğum şeylerle karşılaşıyorum.

Bu sezon Fenerbahçe Kulübü bilindiği gibi bu tarz dedikoduların ne içine girdi, ne de bir yorumda bulundu. Onlar doğru olanı yapıp dedikoduları dikkate almayarak sadece işlerine odaklandılar. Hiçbir zaman da çıkıp konuşmadılar, rakiplerini rencide etmediler. Ancak önceki gün kulağıma gelen bir dedikodu bana bile “pes artık” dedirten düzeydeydi. Hem de bu dedikodu ismi bende saklı olan, çok güvendiğim ve futbol camiasında saygın bir yere oturtulan bir kişiden gelmişti. Bu sözleri oturup haber yapamazdım. Çünkü ispatlayabilmem imkansızdı. Ama bir gazeteci olarak bunu kamuoyu ile de paylaşmam gerekiyordu. Sonunda hiç yorum yapmadan sadece bana anlatılanları yazıp yorumu tamamen size bırakmak istedim.

Hedef kart göstermek
Olay önceki gün gerçekleşiyor. Ankaragücü’nde futbol oynayan önemli bir oyuncu, bu dostumu arayarak durumu anlatıyor. Bana anlatılanların noktasına virgülüne dokunmuyorum. Yorum sizin. “Ağabey bu iş artık çığrından çıkmaya başladı. Bizler bir yandan olmayacak dedikodularla yıpratılıyoruz, bir yandan da öyle şeylere tanık oluyoruz ki insanlığımızdan utanıyoruz. Ankaragücü taraftarı içinde bir grup var. Bu grup karşılaşma boyunca Emre’ye, ailesine varan çok ağır hakaretler edecek. Böylece Emre sinirlendirilmeye çalışılıp kart görmesinin sağlanması hedefleniyor.”
“Sakin ol” uyarısı yapıldı

Anlatılan bu olay üzerine ismi bende saklı olan kişi hemen yakın dostları olan Fenerbahçe teknik heyetindeki antrenörleri arayarak durumu anlatıyor. Bu kez Sancaktepe’de, Emre seansları başlıyor. Emre’ye bu durum izah edilerek karşılaşmada ne olursa olsun sakin olması ve tahriklere kapılmaması isteniyor.
İşte durum bu... Bu dedikodu eğer çok saygın biri tarafından bana anlatılmasa asla bu sütunlara taşımaz, hatta ciddiye bile almazdım.

Yazarın Tüm Yazıları