Personel babaya çocuk eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Personel babaya çocuk eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2017 16:15

Çankaya Belediyesi, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile birlikte düzenlediği ‘Babalık Destek Eğitimi Programı’nı başlattı.

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesi Temizlik İşleri Şantiyesi’nde düzenlenen eğitime, belediye çalışanı babalar katıldı. AÇEV Eğitmeni Erol Turgut, çocuk yetiştirmenin sadece annenin işi olmadığını babaların da eşit bir şekilde sürece katılması gerektiğini belirterek, “Eğitimlerle farkındalık yaratmayı, çocuklarıyla zaman geçiren, onlarla ilgilenen, gelişimlerine katkıda bulunan baba olmanın önemini anlatmayı hedefliyoruz” dedi.

ŞİDDETİN ÖNLENMESİ AMAÇLANIYOR

3-6 ile 7-11 yaşları arasında çocukları olan babalara yönelik eğitimle, babanın çocuk gelişimi konusunda bilgi edinmesi, aile içi her türlü şiddetin önlenmesi, aile içinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, demokratik davranışların gelişmesi amaçlanıyor. Eğitim, şiddet içeren davranışların değiştirilmesini, çocuk ihmal ve istismarının önlenmesini, babaların çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurmasını da hedefliyor. Belediyenin hizmet binalarında 15’er kişilik baba grupları, haftada bir gün 2.5 saat bir araya gelerek eğitim alacak.

BAKMADAN GEÇME!