Perran Kutman’dan 'Temiz Sokak' projesine destek

Güncelleme Tarihi:

Perran Kutman’dan Temiz Sokak projesine destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2017 08:42

Oyuncu Perran Kutman, Üsküdar Belediyesi ile Çöpüne Sahip Çık Vakfı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği, çöpün çevreye atılmamasını ve ayrıştırılmasını amaçlayan “Temiz Sokak Projesi’ne destek için Üsküdarlılarla buluştu.

Haberin Devamı

MV Holding’in kurucusu Murat Vargı öncülüğünde kurulan 'Çöpüne Sahip Çık Vakfı' ve Üsküdar Belediyesi’nin ortak düzenlediği “Temiz Sokak” projesi Üsküdar’daki Perihan Abla Sokağı'nda başlatıldı. Etkinliğe Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 'Çöpüne Sahip Çık Vakfı' Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ebru Dorman ve oyuncu Perran Kutman katıldı.

Katılımcılar Perihan Abla Sokağı’ndan projenin pilot bölgesi seçilen Dönmedolap Sokağı’na geçti. Orada çöpün çevreye atılmaması ve ayrıştırılması yönünde Üsküdarlılara bilgi verildi.

“HEPİMİZ ÇEVRENİN BİR BİLEŞENİYİZ”

Proje kapsamında açıklama yapan oyuncu Perran Kutman, “Her köşesinde gerçek mahalle yaşamının sindiği, günlük yaşamın keyifle aktığı ve ikinci evim olarak nitelediğim Kuzguncuk Mahallesi’nde Temiz Sokak Projesi’nin ilk adımlarını atmak benim için büyük bir mutluluk. Unutmamalıyız ki hepimiz çevrenin bir bileşeniyiz ve çevreyi oluşturuyoruz. Yere çöp atmak, hem yaşadığımız çevreyi hem de diğer insanların yaşadığı alanlara zarar veren sorunların başında geliyor. Sizlerden ricam hepimiz bu görevi üstlenelim. Sokağımızı çöplerden arındıralım. Çöplerin doğru zamanda doğru yere atılmasını sağlayalım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Perran Kutman’dan Temiz Sokak projesine destek
“EN BÜYÜK GİDER TEMİZLİĞE”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de belediyenin en büyük giderinin temizliğe gittiğini söyledi. Türkmen, “Asya ile Avrupa’nın geçiş noktası olması sebebiyle günde 2 milyon kişinin yolu Üsküdar’a düşmektedir. Üsküdar’da günde 600 ton çöp toplanırken, yaz aylarında bu miktar daha da artmaktadır. Bu işler için harcanan para Üsküdarlı hemşerilerimizin parasıdır. Bu temizlik işlerine ayırdığımız paraları, altyapı vb. hizmetlere ayırmayı biz de isteriz. Bunun için halkımızın bizimle ortak çalışmasına ihtiyacımız var” dedi.

Konuşmaların ardından Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, oyuncu Perran Kutman’a katılımlarından dolayı plaket takdim etti.

Haberin Devamı

Perran Kutman’dan Temiz Sokak projesine destek
“ÇÖPÜNE SAHİP ÇIK VAKFI”

2015 yılında iş adamı Murat Vargı öncülüğünde “Temiz bir çevre için tüm toplumun çöpün üretimi ve doğru yere atılması konusunda hassasiyet ile davrandığı sürdürülebilir bir dünya yaratmak” vizyonuyla kurulmuş olan Çöpüne Sahip Çık Vakfı, çöpten arınmış bir çevre için toplumda davranış dönüşümü sağlamak üzere çevre bilincini artıran kampanyalar düzenliyor, eğitici ve teşvik edici projeler hayata geçiriyor, çevre politikalarını iyileştirmek için katkı sağlıyor ve bunların tüm Türkiye’de yaygınlaşması için çalışıyor. Vakıf, bu amaçla belediyeler, eğitim kurumları, medya, sivil toplum kuruluşları ve ilgili diğer kamu ve özel kurumlar ile işbirlikleri gerçekleştiriyor.

BAKMADAN GEÇME!