Perlaşez’den bildiriyorum

Ahmet Kaya 10 yıldır Paris’teki Perlaşez mezarlığında. Oscar Wilde ve Jim Morrison’la komşu. Yılmaz Güney’i de alıp dörtlüyü tamamlamışlar.

Haberin Devamı

Ahmet son gelenlerden olmasına rağmen kendisini kısa sürede sevdirmiş. Neşesiyle ortamı değiştirmiş.
Hatta geldiği günkü sessizliği görünce “gözüm nedir bu, mezarlığa mı geldik?” diyerek isyan etmiş. Sonra da başlamış Perlaşez’i canlandırmaya.
“Yine de bazen uzaklara dalıp gittiği oluyor” dedi komşulardan Jim Morrison: “Garibimi vaktiyle çok kırmışlar. İçinde bir burukluk var.” Burada sevilen bir sima Ahmet...
Hatta gelişinin 10. yılının bayramla çakışması şerefine kutlama düzenlemişler. Oscar Wilde bu geceye özel çatal-bıçak gösterisi hazırlamış. Moliere de Serdar Ortaç kılığında “10. Yıl Marşı” söyleyecekmiş. Bir nevi alternatif Helloween yani.
¡¡¡
“Ne yapalım gözüm, sevdiklerimizden uzakta zaman geçmiyor” dedi Ahmet: “Yoksa şu saatten sonra kimseyle alıp veremediğimiz yok. Maksat neşe olsun. Yoksa acılara tutun tutun nereye kadar?” Ama bu hareketlilikten rahatsız komşular da var: Mesela Simon Signoret kaç kez kapıya dayanmış: “Size burasının lunapark olmadığını hatırlatmak isterim. Lütfen sessiz olunuz!”
Yine de herkesin üzerinde birleştiği husus, Perlaşez mezarlığının son 10 yıldır eskisi gibi olmadığı.
Ahmet Kaya geldiğinden beri arada Simon Hanım gibi istisnalar çıksa da, ahali bu yeni öbür dünya düzeninden genelde memnun. Meselenin püf noktası, Yılmaz Güney’in kulağıma fısıldadıklarında belki de: “Ahmet buraya geldiğinde yalnız ve kırgın bir adamdı. Şimdiyse kendi dilinden anlayanların yanında, huzur içinde.”

Doğa için çalanlar

Haberin Devamı

Doğa İçin Çal projesini belki duymuşsunuzdur. Duymadıysanız da “Divane Âşık Gibi” ya da “Uzun İnce Bir Yoldayım” kliplerine internetten kolayca ulaşıp mest olabilirsiniz.
Bu arkadaşlarımız şimdi de “Doğa İçin Çal Karavanı”yla yollara düşmüş bulunuyor. Çevre bilinci yaratmak uğruna memleket turluyorlar.
Demedi demeyin: Karavan her an bir yerde karşınıza çıkabilir. Tek yapmanız gereken sakin olmak ve tişört, DVD ya da araç kokusu gibi armağanlardan istemek.
Sizi bekleyen asıl armağansa hem doğa hem de iyi müzik için bir şeyler yapmanın tatlı huzuru olacak. Detaylara www.dogaicincal.com adresinden ulaşmanız an meselesi.

Sevemediğim kadın tipleri

Haberin Devamı

? Kendisinden farklı giyinen hemcinslerine kem gözle bakan kadınlar.
? Çocuklarını döven ve bunu dünyanın en normal şeyiymiş gibi yapan kadınlar.
? Erkeklere yaranmak için öbür kadınların kurdu olmaya hazır kadınlar.
? Kadın hakları için savaşanların “işgüzar” olduğunu düşünen kadınlar.
? Hayvanları inciten kadınlar.
? Bu satırları “bakalım eski sevgilisine laf çakacak mı?” merakıyla okuyan kadınlar.

İncir  Çekirdeği

Dünyanın sürpriz yumurtadan çıkan şeyi monte edemeyen ebeveynleri, birleşin!

Yazarın Tüm Yazıları