Periscope'un yıldızı olmanın 10 yolu

Güncelleme Tarihi:

Periscopeun yıldızı olmanın 10 yolu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2016 07:31

Periscope'ta yaptığınız yayınları neredeyse kimse görmüyorsa, bu 10 ipucuna kulak verin!

Haberin Devamı

Periscope gibi canlı yayın uygulamaları, yalnızca tek dokunuşla, kolayca yayına başlamanızı sağlıyor. Bu yüzden genellikle her şeyin çok basit olduğunu düşünüyoruz, ancak fark edilmek istiyorsanız birçok şeye dikkat etmeniz gerekiyor. "Olduğu gibi", zahmetsizce yapıldığını sandığımız yayınların nasıl hem bu şekilde görünüp, hem de izlenmeyi başardığını merak ediyorsanız, aşağıdaki ipuçlarımıza göz atın.

Tıklanacak başlıklar yazın: Periscope, yayına başlamadan önce sizden bir açıklama istiyor. Bu açıklama gezinenlere izlemeye başlamadan önce gösterildiğinden oldukça önemli. Buraya yazacaklarınızın açıklayıcı olduğu kadar ilgi çekici olmasına dikkat edin. Blog'larda, web sitelerinde kullanılan başlıkları aklınızdan geçirin.

Hashtag ekleyin: Tüm sosyal ağlarda önem taşıyan hashtag'ler, Periscope'ta da bulunabilmeniz için büyük öneme sahip. Nerede olduğunuzu, konuştuğunuz ve uzmanlaştığınız konuyu vs. etiketleyin. Takip ettiğiniz kişilerin ne gibi hashtag'ler kullandığına da göz atın.

Haberin Devamı

Biyografinizde, isminizde ve scope başlığında emoji kullanın: Emojilerden nefret etseniz de renkli isimler ve başlıklar, öne çıkmanızı ve daha kolay fark edilmenizi sağlayabilir. Bu avantajı kaçırmak istemeyebilirsiniz.

İsminizi dikkatle seçin: Gerçek isminizi tabi ki kullanabilirsiniz. Ancak bazen web sitenizin URL'sini isim olarak kullanmak, herkesin sitenizi öğrenmesini sağlayabilir.

Periscopeun yıldızı olmanın 10 yolu

Aynı anda diğer akış uygulamalarını kullanın: Periscope'ta müthiş işler çıkarıyorsanız, ikinci bir telefonla Instagram, Vine veya YouTube'a da yayın yapmayı düşünebilirsiniz.

İpuçlarına göz atın: Işıklandırma ve gürültüyle ilgili sorunları çözmeye yönelik ipuçlarına göz atın. Konuşma becerilerinizi gözden geçirmeniz, açık renkli şeyler giymeniz, renkli bir arka plana sahip olmanız, izleyicilerinizin çoğalmasını sağlayabilir.

İzleyicilerinizden paylaşmalarını isteyin: Çoğu kullanıcı paylaşmayı unutabiliyor, bu yüzden onlardan scope'unuzu paylaşmalarını isteyin. Herkes istediğinizi yerine getirmeyecek olsa da, en azından kimsenin "unutmadığından" emin olacaksınız.

Haberin Devamı

Özel bilgiler verin: Yalnızca sizin bildiğiniz şeyler söyleyin: Bulunduğunuz sektörün açıklayabileceğiniz sırları var mı? Müzik grubunuz konser öncesi sahne arkasında ne yapıyor? Ne kadar ilginç, duygusal ve samimi şeyler söylerseniz, o kadar iyi.

Kamera geçişi yapın: Periscope, yayın sırasında ön-arka kamera arasında geçiş yapmanıza izin veriyor. Ekrana çift dokunmanız yeterli.

Videonuzu saklayın: Scope'unuz tamamlandığında, ekrana videoyu telefonunuza kaydetmenizi sağlayan bir seçenek geliyor. Bu şekilde gelen yorumları ve kalpleri saklayamasanız da videoyu YouTube'a yükleyerek saklamak isteyebilirsiniz. Bir başka seçenek, Periscope ve Meerkat yayınlarını otomatik olarak saklayan Katch.me'yi kullanmak. Bu hizmetten faydalanmak için Twitter hesabınızla oturum açıp, neleri saklamak ve paylaşmak istediğinizi seçmeniz yeterli.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: CHROME'UN 20 GİZLİ ÖZELLİĞİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!