Perilerin takipçisiyiz

Daha önceleri pek takipçisi bulunmayan kadın basketbolu 2005’ten beri öyle bir yükseliş yakaladı ki şimdi 2012 Londra Olimpiyatları’nda dünyanın en iyi 12 takımı arasında. Onları izlemeyelim de ne yapalım?

Haberin Devamı

Geçen gün İstanbul’da, Bankalar Caddesi üzerindeki Galata Salt’taki kokteyde karşılaştım onlarla. Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ile Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere’nin çevresini sarmışlardı.
Türkiye’den Olimpiyatlar’a katılmaya hak kazanmış ilk kadın basketbol takımının yıldızları...

2005’ten beri Kadın Milli Basketbol Takımı’nı destekleyen Garanti Bankası onlara ‘Potanın Perileri’ adını takmış. Türkiye Basketbol Federasyonu’na desteği 2001’de başlayan Garanti Bankası’nın Erkek Milli Takımı’na taktığı ‘12 Dev Adam’ sloganı efsane olmuştu.

Şimdi periler de aynı yolda. En büyük başarıları geçen yıl Polonya’daki Avrupa Şampiyonası’nda geldi. Orada Avrupa ikincisi oldular. Şimdi her sporcunun, her antrenörün rüyası Olimpiyatlar’a gidiyorlar.

Haberin Devamı

ÜST YÖNETİMDE BİLE BASKETBOL KONUŞULUR

Futbolla yatıp kalkan bir millete basketbol diye bir sporun olduğunu da hatırlatan Garanti’ye ne kadar teşekkür etsek azdır. İnanılmaz paraların döküldüğü futbola göre pek maddi destekçisi olmayan basketbola sahip çıktılar.
Ergun Özen, kokteyldeki konuşmasında zaten tam bu noktayı vurguluyor: “Futbolun bu kadar baskın olduğu bir ülkede basketbolu desteklemekten büyük keyif alıyoruz.”
Biz de alıyoruz. Gençliğinde ve üniversite yıllarında uzun yıllar basketbol oynayan Özen, basketbol sevgisinde yalnız değil. Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere’nin aktardığına göre, bankanın diğer üst düzey yöneticileri de basketbol meraklısı. “Pazar akşamları NBA maçları başta, çeşitli basketbol maçlarını izlediğimiz için pazartesi günü üst düzey yöneticilerin toplantısında enflasyon ya da faizler kadar basketbol da konuşulur” diyor.
‘Potanın Perileri’ne dönersek kamuoyunun ilgisini fazlasıyla çekiyorlar. Çevremde periler nedeniyle basketbol maçlarını kaçırmayan çok sayıda arkadaşım var. Hiç beklenmedik bir anda bakıyorum Galatasaray’ın Amerikalı oyuncusu Diana Taurasi’nin basketlerinden söz ediyorlar.
Nafiz Karadere de, “Eskiden kadın maçlarında seyirci olmazdı. Salonlar bomboş kalırdı. Şimdi kulüplerin de iyi yatırım yapması, kadın basketbolcuların iyi hocalarla çalışması sayesinde maçlara büyük ilgi var” diye konuşuyor.
Karadere’ye göre, halen dünyanın en iyi 12 kadın basketbol takımı arasında yer alan ‘Potanın Perileri’ Londra’da da en iyi sekiz takım arasına girer. “Çeyrek finale kalırlarsa ilk dört takımın arasına da girebilirler. Ben umutluyum perilerden.”

Haberin Devamı

KADIN SPORCU SAYISI ERKEKLERDEN FAZLA

Sadece Periler değil, Türkiye’nin tüm olimpiyat kafilesinde bir kadın üstünlüğü söz konusu. 2012 Londra Olimpiyatları’na gitmeye hak kazanmış 114 sporcunun 66’sı kadın, 48’i erkek. Kadın Milli Voleybol Takımı da Londra yolcusu. Takımda dört sporcusuyla bir antrenörü bulunan Eczacıbaşı Grubu da Nafiz Karadere’nin deyişiyle artık ‘rüştünü ispatlamış’ voleybolculara destek için Londra’ya gidiyor. Kalplerimiz Londra’da onlar için çarpacak.

Yazarın Tüm Yazıları