Periler Londra'dan umutlu

Güncelleme Tarihi:

Periler Londradan umutlu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2012 11:12

Milli basketbolcular Işıl Alben ve Tuğba Palazoğlu, 2012 Londra Olimpiyatları'nda hedefledikleri başarıyı yakalayacaklarına inanıyor.

Tarihinde ilk kez olimpiyatlarda mücadele etme hakkı kazanan Bayan Basketbol Milli Takımı'nın sporcularında heyecan dorukta. Oyunlardaki ilk maçlarında yarın Angola ile karşılaşacak Türk Milli Takımı'nda, Işıl Alben ve Tuğba Palazoğlu AA'nın sorularını yanıtladı.

Olimpiyatların bugüne kadar mücadele ettikleri organizasyonlardan çok farklı olduğunu belirten Işıl Alben, “Gerçekten çok heyecanlıyız. 4 gün erken geldik, buradaki şartlara alışmaya çalışıyoruz. Maçları oynayacağımız salonda antrenmanımızı yaptık. Olimpiyat havasını soluduk. Heyecanımız giderek arttı ama maçlara kadar hazır olacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.
İlk maçlarında karşılaşacakları Angola'yı değerlendiren milli basketbolcu, rakipleri hakkında fazla bilgi sahibi olmadıklarını ancak olimpiyat elemelerinde oynadıkları takımlardan aldıkları bilgiler doğrultusunda Angola'nın diğer ülkelere göre daha kolay bir rakip olduğunu söyledi.

İlk periyotta iki takımın da birbirini tartacağını ifade eden 26 yaşındaki sporcu, “Maça çıktığımız zaman yüzde yüz performansla oynayıp gerekli önlemleri almamız gerekiyor. Gerekli hamleleri yapacağız diye düşünüyorum” dedi.
Işıl, grupta karşılaşacakları diğer takımlarla ilgili ise şunları kaydetti:
“ABD, dünyanın en iyi oyuncularından kurulu bir takım. Türkiye'de yaptığımız hazırlık maçında son periyoda kadar zorladık ama gücümüz yetmedi. Bu maçta da elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz. Çek Cumhuriyeti, uzun ve kaliteli oyunculardan kurulu. Hırvatistan karşısında İstanbul'da kazandık ama takım oyununu çok iyi oynuyorlar. Ama bir gerçek var, biz de çok mücadele eden, inatçı bir takımız. Zor bir grup. Zaten olimpiyatta kolay bir rakip olması sözkonusu değil. İnanıyoruz ki Türk halkını ve kadınını en iyi şekilde temsil edeceğiz.”

Tuğba: “Heyecanlıyız, mutluyuz, gururluyuz”

Milli basketbolcu Tuğba Palazoğlu ise olimpiyatlarda mücadele edecekleri için çok heyecanlı, mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.

Deneyimli hücum oyuncusu, takımda herkesin moralinin çok yüksek olduğunu ve Londra'ya inanarak geldiklerini belirterek, “Geçen yıl aldığımız Avrupa ikinciliği, oynadığımız hazırlık maçları, bize ne olduğumuzu, dünya sıralamasında nerelere gelebileceğimizi gösterdi. O yüzden buraya gerçekten madalya almaya geldik. Çok zor olduğunu biliyoruz. Bu zoru başarmak istiyoruz” diye konuştu.

İyi basketbol oynadıkları ve olimpiyat atmosferine ayak uydurdukları sürece hedefledikleri yerlere geleceklerini dile getiren Tuğba, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gruba baktığınızda biraz şanslı gibi görünüyoruz. Angola'nın çok kuvvetli ve tecrübeli bir takım olmadığını söylüyorlar. Aslında bu takımlar korkulacak takımlar. Bizi ne beklediğini bilmiyoruz. Çek Cumhuriyeti çok kuvvetli bir takım, onları gözümüze kestirmiş durumdayız. Belirli bir dereceye gelebilmek için onları yenmek zorundayız. Çin ile hiç oynamadık. ABD çok güçlü ve deneyimli. Hırvatlarla oynadığımız maç bizim için iyi oldu. Angola ve Hırvatistan'ı geride bırakıp, Çin ve Çek Cumhuriyeti karşısında iyi sonuçlar almak istiyoruz. ABD çok güçlü ve deneyimli. İstanbul'da ilk 3 periyot çok iyi oynadık, 4. periyotta fark yedik. Basketbolda olmayacak diye bir şey yok.”

Başbakan Erdoğan'ın kararı motive etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Londra Olimpiyatları'nda A Milli Bayan Basketbol Takımı ile Angola arasındaki maçı izleyecek olması milli basketbolcuları mutlu etti.
Tuğba, Başbakan Erdoğan'ın maçlarını izleyecek olmasının kendileri için ayrı bir motivasyon sebebi olacağını belirterek, “O kadar işinin arasında bize zaman ayırabildiği için mutluyuz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!