Peri balı nedir?

Güncelleme Tarihi:

Peri balı nedir
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 14:49

Peri balı, içerisinde yer alan minerallerin yüksek olması ve kanser gibi hastalıkların tedavisinde kullanılması nedeniyle vatandaşların gündeminden düşmüyor. Genel itibariyle mağara içerisinde üremesi nedeniyle kolay kolay bulunamayan peri balı, dünya çapında çok yüksek miktarlarda alıcı buluyor. Peki, peri balı nedir? Hangi hastalıklara iyi gelir? İşte, detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Peri balının diğer bir adıyla kaya balı,sönmüş kovan balı olarak isimlendirilmektedir. Bu bal sadece kayalarda üretilmektedir. Bunun nedeni ise arıların doğal ortamlarda kayalarda bal üretmesidir.

Peri balının içerisinde propolis ve arı sütü poleni bulunmaktadır. Hiçbir şekilde el değmeden üretilen doğal bir baldır. Fransa'da yapılan araştırmaya göre peri balı kanser başta olmak üzere yaklaşık 51 hastalığa iyi gelmektedir.

Balın 2009 yılında Fransa'daki bal borsasında 1 kilogramının 45 bin Euro, 2010 yılında ise Çin'deki borsada 1 kilogramının 28 bin Euro fiyatla ilaç firmalarına satıldığı, iddia edilen konular arasında yer almaktadır. Gıda maddesinden çok tedaviye yardımcı özellikleri nedeniyle tercih edilen balın Türkiye'deki satış fiyatının ise 5 bin Euro olduğu söyleniyor.

Haberin Devamı

Peri balı nedir

BAKMADAN GEÇME!