Pereira'dan flaş açıklamalar!

Güncelleme Tarihi:

Pereiradan flaş açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2016 15:09

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Topuk Yaylası'ndaki kampta basın toplantısında basın toplantısı düzenleyerek, yeni sezon hazırlıklarını değerlendirdi ve geleceğe yönelik planlarını anlattı. Gelecek sezon yapacağı bir taktiksel devrimi açıklayan Pereira, "Bazı maçlarda 3'lü savunma oynayacağız" dedi. Portekizli teknik adamın açıklamaları şöyle:

Haberin Devamı

- Bu haftaki kampda altyapıdan gelen oyuncularımızı test etme şansımız oldu. Taktiklerimiz ile ilgili düşüncelerimizi oyunculara anlattık. Oynadığımız 2 maçta alınan skorlara rağmen takımdan memnunum. umarımki altyapıdan 1-2 oyuncu bizimle beraber yola devam edecektir.

"BAZEN 3'LÜ, BAZEN DE 4'LÜ SAVUNMA OYNAYACAĞIZ"
- Takımımı iki farklı sistem oynamaya hazırlıyorum. Bazen 3, bazen de 4 savunma oynamamız gereken maçlar olacak. Oyuncularıma bu sistemleri anlatmaya çalışıyorum.

"DAHA İYİ BİR TAKIM OLACAĞIZ"
- Geçen sezona göre daha güçlü müyüz, değil miyiz buna sonuçlar karar verecek. Şu anda çok istekliyiz ve ne istediğimizi daha iyi bildiğimizi düşünüyorum. İnanıyorum ki daha iyi bir takım olacağız. Hem Türkiye'de hem de Avrupa'da başarılı olmak için ne gerekiyorsa yapacağız.

Haberin Devamı

"GÖKHAN'IN TRANSFERİNDE BENİM FİKRİMİN ÖNEMİ YOK"
- Eskiden bir futbolcu 15 yıl aynı takımda oynuyordu ve bırakıyordu, ancak artık devir değişti. Gökhan Gönül transferinde benim bir fikrimin önemi yok. Biz iyi bir kulübümüz ve Gökhan'ın yerine hemen bir transfer yaptık ve Van der Wiel'in de bu takıma çok büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum.

Pereiradan flaş açıklamalar

"GEÇTİĞİMİZ SEZON ÇOK KÖTÜ DEĞİLDİK"
- Geçtiğimiz sezonu çok kötü bir sezon olarak değerlendiremeyiz. Son ana kadar tüm kulvarlarda mücadele ettik, kupada da finale kaldık. Bu sene Türkiye'yi daha iyi tanıyorum, oyuncularımı daha iyi tanıyorum, oynanan futbolu daha iyi tanıyorum. Yeni sezonda mental açıdan daha kuvvetli olabilmeyi başarmalıyız. Kupaları bu kulübe getirmek zorundayız, buna mecburuz. Geçtiğimiz sezonu çok kötü bir sezon olarak değerlendiremeyiz.

"ANTALYASPOR MAÇI HARİÇ RAKİPLERDEN FAZLA POZİSYONA GİRDİK"
- Geçen sezon rakibimizin bizden fazla pozisyona girdiği tek bir maç var; O da deplasmandaki Antalyaspor maçı. Diğer maçların hepsinde biz rakiplerimizden fazla pozisyon ürettik. Daha ofansif olabilelim diye bir çalışma içindeyiz. Antalyaspor maçı dışında bana tek bir maç söyleyebilir misiniz bilmiyorum.

Haberin Devamı

"BEŞİKTAŞ MAÇINDA BERBAT BİR HAKEM VARDI"
- Geçen sezon iki Beşiktaş maçı oynadık. İlk maçta berbat bir hakem yönetimi vardı. O maçta biz Beşiktaş'tan daha iyiydik ama yenildik. İçerdeki Beşiktaş maçını 2-0 kazandık.

"GALATASARAY'A 4-5 GOL ATABİLİRDİK"
-Galatasaray ile 3 maç oynadık. İçerideki maçın nasıl berabere bittiğini sanırım onlar da anlamamışlardır. Deplasmanda 4-5 gol atabilirdik ama olmadı. Kupa finalinin hakkı ise bence beraberlikti. İki takım da o maçta iyi değildi.

"FENERBAHÇE DEFANSİF OYNADI DİYENLER FUTBOLDAN ANLAMIYOR"
- Ben Fenerbahçe'nin ofansif oynamadığı görüşünü kabul etmiyorum. Beşiktaş daha istikrarlı olduğu için şampiyon oldu. Fenerbahçe defansif oynadı diyenler sadece kulaklarına çarpan sözleri ezberleyen ve kendi fikirleri olmadan konuşan insanlardır. Fenerbahçe defansif oynadı diyenler bana göre futboldan anlamayarak değerlendirme yapıyorlardır.

Haberin Devamı

"FENERBAHÇE DİĞER KULÜPLERDEN FARKLI"
- Birçok kulüpte görüyorum; 1-2 negatif sonuçtan sonra hocaları ile yollarını ayırıyorlar. Ama bizim kulübümüzde durum farklı. Sabırlı bir şekilde çalışacağız ve başarıya ulaşacağımızı umuyorum.

"BÜYÜK TAKIM GİBİ OYNAYACAĞIZ"
- Bursaspor maçında 8-9 pozisyona girmemize rağmen maçı berabere bitirdik. Böyle birçok örnek verebiliriz geçen sezondan. Son vuruşlardaki eksikliğimizi gidermeliyiz. Çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz. Hücumu kalabalık yapıp daha çok pozisyona girmek istiyoruz ama bu arada da iyi savunma yapmak istiyoruz. Çünkü büyük takımlar böyle yaparlar.

"BEŞİKTAŞ EN İSTİKRARLI TAKIMDI AMA..."
- Tatilde benim hakkımda çıkan dedikodularla ilgili konuşmak etik değil. Ben Fenerbahçe'de çok mutluyum. Beşiktaş en istikrarlı takımdı geçen sezon. Hak ederek şampiyon oldular ama bütün hakem yönetimlerini düşünerek değerlendirmiyorum ben bu durumu. Hakem değerlendirmesiyle ilgili olarak başkanımız konuşur. Ben bu konuda bir yorum yapmak istemiyorum.

Haberin Devamı

"TURGAY ŞEREN İÇİN BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM"
Galatasaray'ın eski efsane kalecisi Turgay Şeren için başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Türkiye futbol tarihinin en büyük oyuncularından biri olduğu anlatıldı bana. Ailesine başsağlığı diliyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!