Pereira yeni yılı görür mü!

Güncelleme Tarihi:

Pereira yeni yılı görür mü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2015 10:30

Futbol otoriteleri, Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor deplasmanında 2 puan kaybetmesinin faturasını teknik direktör Vitor Pereira'ya kesti. Karşılaşma ile ilgili yorumlar şöyle:

Haberin Devamı

Pereira yeni yılı görür mü

Yıldızların altında (Hakan Ünsal - Hürriyet)

Pereira’nın oyuncu seçimindeki en kritik oyuncu Diego. Brezilyalı’nın sahadaki varlığı, sadece sistemi değil diğer oyuncuların pozisyonlarını hatta performanslarını da etkiliyor. Diego bu sezona çok istekli, hırslı ve çalışkan başladı. Saha içinde liderlik yapmak isteyen, oyunun her yerinde olmaya çalışan, varlığını ve ağırlığını hissettirmek isteyen bir 10 numara seyrediyoruz. Peki sonuca, takım oyununa ve performansa yansıması aynı yoğunlukta mı? Bence değil.

Pereira yeni yılı görür mü

Haberin Devamı

İlk yarıdaki sistemle zor (Rüştü Reçber - Hürriyet)

Fenerbahçe’nin ilk yarıdaki futbolunda eksik olan noktalara gelelim... Birincisi Diego’nun kanadı boşaltıp, sıkı sık orta sahaya gitmesi ve hatta Nani’nin yanına kadar gitmesi. İkincisi Van Persie ve Fernandao ikilisinden birinin orta sahaya gelmemesi. Eğer Rize ilk yarıda o kadar şut attıysa, Fenerbahçe’nin üzerine bu kadar gelmeye çalıştıysa en önemli sebepleri bunlardı. Zaten bu sistemle Fenerbahçe’nin deplasmanlarda işi çok zor.

Pereira yeni yılı görür mü

Yeni yılı görür mü? (İlker Yasin - Hürriyet)

10 gün önce Yunanistan’ın şirin adası Leros’taydım. Alinda Koyu’nda, müthiş yemekleri olan Steki Lokantası’nın sahibi, koyu AEK taraftarı Dimitri, Olympiakos’tan iyi tanıdığı Pereira’nın F.Bahçe’de yılbaşını göremeyeceğini iddia etti. İtiraz ettim, “Mourinho’nun halefi diyorlar” dedim, güldü.Van Persie, Nani, Souza, Kjaer, Fernandao, Ba, Şener, Volkan ve Ozan ile ne değişti? İsmail Kartal’ın F.Bahçesi’nden? Böyle bir F.Bahçe’yi özellikle ilk yarıda kim beğendi?

Pereira yeni yılı görür mü

Pahalı takım ucuz kurtuldu (Tayfun Bayındır - Milliyet)

Haberin Devamı

Fenerbahçe yatsın kalksın şansına dua etsin. Sarı-lacivertliler, tarihlerinin en pahalı kadrosunu kurdukları sezonun daha ikinci haftasında tarihinin en büyük farkını yemekten gerçekten şans eseri kurtuldu. Volkan’ın biri penaltı olmak üzere çıkardığı 4 inanılmaz top ve Rizespor’un faydalanamadığı, Volkan’ın bile bir şey yapamayacağı üç pozisyon... Sonuç 1-1.

Pereira yeni yılı görür mü

Ham meyva (Ercan Güven - Milliyet)

Elbette Rizespor deplasmanı Fenerbahçe için sonuçtan, puandan öte bir yüzleşme meselesiydi. Hani, “büyük beyaz”ın saldırısına uğrayan, kanını-uzvunu keskin dişlere bırakan sörfçü, bir süre sonra okyanusa döner ve yaşamın korkular üzerine gitmekten ibaret olduğunu anlar ya... Aynısı.
Henüz beş ay dolmadı Fenerbahçe Rize dönüşü kurşun yiyeli. Gitti atlattı ama yenisini edindi!.. Şu son 15 dakika hariç berbat oyun ve kaybolan puanlar için de yeni bir yüzleşme lazım!

Haberin Devamı

Pereira yeni yılı görür mü

Roller belirsiz (Mehmet Demirkol - Fanatik)

1-Servet Çetin, Bruno Alve s’ten çok daha iyi bir oyuncu. Bugün bile.
2-Kjaer’in hamlığına inanamıyorum.
3-Gökhan’ın Şener’den formayı alması kolay olmayacak.
4-Diego’nun, Nani ve çift santrforla oynananacaksa özellikle deplasmanlarda kullanımı zor.
5-Volkan’ın mükemmel bir penaltı ve fazlasını kurtarışının ardından ‘Yukarıda Allah var’ hareketi sarı kartla cezalandırılsa Q7’vari bir durum yaratması muhtemelken, düşüncesizliğini anlamak zor.
6-Ve asıl önemlisi, stat yapmayın, zemin yapın. Betonda futbol oynanmaz.

Pereira yeni yılı görür mü

Fenerbahçe şükretsin (Ahmet Çakar - Sabah)

Haberin Devamı

Bence dün akşam Rize'de Fenerbahçe takımı iki puan kaybetmedi, 1 puan kazandı.
Hakem Cüneyt Çakır'a Türkiye'de büyük bir güven ve saygı var. Ama bence verdiği penaltı kararı yanlış.
Çaykur Rizesporlu Ahmet İlhan topu tıklıyor, kaleci Volkan ayağını koyup yere basıyor, Ahmet İlhan da o anda kendini yere atıp havadayken de ayağını Volkan'ın dizine temas ettirip düşüyor.
Karar yanlış.

Pereira yeni yılı görür mü

Oyun aklı depresyonda (Gürcan Bilgiç - Sabah)

Fenerbahçe önemli oyuncularla, kadro kalitesini arttırsa da, oyun aklı konusunda şiddetli bir akıl depresyonunda. "Acemi" ne yapacağını bilemiyor. Geçmişten farklı olmak adına sistem değişikliğine gidiyor ama, vaat ettiklerini gerçekleştirecek doğrulara ulaşamadı. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Shaktar maçları gerçekler konusunda dersler veremedi. Bunu belki de Rizespor yaptı. Kibirden uzaklaşıp, rakibin gücünü, istediğini ve mücadele arzusunu küçümsemeden, "akıllı" on birler yapması gerekiyor Pereira'nın.

Haberin Devamı

Pereira yeni yılı görür mü

Ak ve kara gibi iki farkı Fenerbahçe (Rıdvan Dilmen - Sabah)

İlk 45 dakikada son dönemlerin en kötü Fenerbahçe'sini gördüm. Bu bölümde hep Volkan Demirel'i izledik. Çaykur Rizespor'un kalecisini ise sadece seremonide gördüm. Takım coşku problemi de yaşıyordu. İkinci yarıda işler değişmişti; sahada son dönemlerin en iyi Fenerbahçe'si vardı. Pereira'nın oyuncu değişiklikleri çok doğruydu. Alper girdi oyuna ve Fenerbahçe 4-5-1'e döndü. Fenerbahçe Pereira geldiğinden bu yana ilk kez bu dizilişle oynadı. Bu değişiklik çok doğruydu. Ancak Alper'in işgüzarlığı Fenerbahçe'nin 2 puanına mal oldu.

BAKMADAN GEÇME!