Pereira: "Son 16'nın en önemli takımıyız"

Güncelleme Tarihi:

Pereira: Son 16nın en önemli takımıyız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 21:22

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda, Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımı karşısında hak ederek turu geçtiklerini söyledi. Portekizli teknik adam son 16 turunun en önemli takımı olduklarının da altını çizdi.

Haberin Devamı

Lokomotiv Stadı'nda 1-1 berabere kaldıkları maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Pereira, zor bir karşılaşma oynadıklarını ama istediklerini aldıklarını belirtti.

Lokomotiv Moskova'nın ilk maçtaki 2-0'lık skoru çevirmek için sahaya çıktığını anlatan Pereira, şöyle konuştu:

"Kendi sahamızda 2-0 kazandığımız maçta daha agresiftik. Bugün istediğimizi zaman zaman gösteremedik. Onlar da üzerimize geldi doğal olarak. Lokomotiv Moskova'nın daha atak oynayacağını ve risk alacağını biliyorduk. Devrenin sonuna kadar oyun kontrol altındaydı. O gol turu her iki tarafa da açık hale getirdi. Onlara güven verdi, bizde de soru işaretleri oluştu. İkinci yarıda bu soru işaretlerinin oluşturduğu şüphelerle sahaya çıktık. Top bizdeyken güven eksikliği yaşadık. Biraz daha üzerimize geldiler. Bir gol atarsak turu tamamen bitireceğimizi biliyorduk. Bu şekilde oyuna devam ettik. Turu geçmeyi hak ettiğimizi düşünüyorum."

Haberin Devamı

Vitor Pereira, bir Rus gazetecinin "Sonraki turda Manchester United ile karşılaşmak ister misiniz?" sorusuna "Bir sonraki turun en önemli ismi biziz. Kendi işimizi yapacağımızı düşünüyorum. Rakibimiz belli olduğunda durumlara bakarız" cevabını verdi.

"DEĞİŞİKLİK İÇİN 90. DAKİKAYI BEKLEMEM"
Maçın uzatmaya gitme ihtimaline karşı değişiklik haklarını 80. dakikada tamamladığı hatırlatılan Pereira, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Oyuncu değişikliği yapıyorsam bir sebebi var. Ya dengeyi kaybetmişizdir ya da memnun değilizdir. Bu amaçla değişiklik yapıyoruz. Bu turu 90 dakikada bitirebileceğimizi düşündüm. Oyuncu değişikliği için 90. dakikayı beklemem. Futbolu bu şekilde görmüyorum."
Sonradan oyuna aldığı Michal Kadlec'i ön liberoda oynatmasıyla ilgili soru üzerine Pereira, "Kadlec'in durumu ihtiyaçtan doğdu. Meireles, Mehmet Topuz ve Diego yok. Orta sahada oynayan 3 oyuncumuz yokken çözümü böyle bulduk. Kadlec, teknik kapasitesi yüksek ve kendini geliştirebilen bir oyuncu. İstenilenleri hemen anlıyor" diyerek sözlerini tamamladı.

BAKMADAN GEÇME!