Perdeyi Türkiye açacak

Güncelleme Tarihi:

Perdeyi Türkiye açacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2011 11:31

Polonya'da 18 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 2011 Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın açılış maçı Türkiye ile Litvanya arasında oynanacak.

Basketbol Federasyonu'ndan alınan bilgiye göre, şampiyonada (A) Grubu'nda yer alan Türk Milli Takımı'nın, Bydgoszcz kentinde oynayacağı karşılaşmaların ilki 18 Haziran Cumartesi günü TSİ 12.30'da başlayacak.

Üç ekibin ikinci tura yükselmeye hak kazanacağı dört takımlı grupta, maçlar üç gün boyunca ara verilmeden oynanacak. Milliler, Litvanya'nın ardından, 19 Haziran Pazar günü TSİ 12.30'da Slovakya, 20 Haziran Pazartesi günü TSİ 18.00'de de Rusya ile karşılaşacak.

Takımların dinlenmesi için 21 Haziran'ın boş gün olacağı şampiyonada, ay-yıldızlı ekibin yer aldığı (A) Grubu'ndan çıkan takımlar şampiyona program gereği iki gün dinlenme şansı bulacak ve maçlarına 23 Haziran Perşembe günü devam edecek.

Gruptan çıkması halinde, (A) Milli Kadın Basketbol Takımı'nın elde edeceği bir diğer avantaj da ikinci tur maçları için şehir değiştirmeyecek ve Bydgoszcz'de kalacak olması.

Takımların çapraz gruplardan gelecek rakipleriyle birer gün arayla üçer maç daha yapacağı altı takımlı ikinci tur gruplarında ilk dörde girebilenlerin yükseleceği finaller ise 29 Haziran Çarşamba günü, Lodz kentinde başlayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!