Perde açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Perde açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 15:15

28’inci Ankara Uluslararası Film Festivali bugün başlıyor. Festivalde, dünyanın dört bir yanından uzun ve kısa metrajlı filmler ile belgeseller gösterilecek.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en köklü film festivallerinden biri olan Ankara Uluslararası Film Festivali, bugün itibarıyla 30 Nisan’a kadar sinemaseverlerle buluşacak.Bugün MEB Şura Salonu’nda yapılacak açılış törenine İzzet Günay, Hülya Koçyiğit, Meltem Cumbul, Nesrin Cevadzade, Hande Doğandemir gibi sinema dünyasının önde gelen isimleri katılacak. Bu yılki teması ‘Körleşme’ olan festivalin gösterimleri Kızılay Büyülü Fener, Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe Enstitüsü’nde yapılacak. Uzun metraj, kısa metraj ve belgesel bölümlerinde Türkiye ve dünyadan çok sayıda film, festival süresince gösterimde olacak. Festivalin kapanışı 30 Nisan’da Şinasi Sahnesi’ndeki ödül töreniyle yapılacak. 

BÜYÜK ÖDÜL 50 BİN TL

Bu sene Ulusal Uzun Film Yarışması’nda yer alacak filmlerden ‘En İyi Film Ödülü’nü alan filmin yapımcısına 50 bin TL, ilk filmlere verilen Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü’nü kazanan filmin yönetmenine ise 10 bin TL verilecek. Yarışmanın seçici kurulu bu yıl Onur Ünlü’nün jüri başkanlığında, Nihal Yalçın, Emrah Serbes, Olena Yershova ve Hasan Akbulut’tan oluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!