Pepsi’yle İnternet’te yasal müzik keyfi

Güncelleme Tarihi:

Pepsi’yle İnternet’te yasal müzik keyfi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2006 00:00

Pepsi, yeni kampanyasıyla Türkiye’de sayısal müzik alanında bir ilke imza atıyor. Pepsi’nin sayısal müzik platformu www.pepsipowerclub.com, tüm müzikseverleri İnternet’ten yasal olarak müzik dinlemeye ve indirmeye teşvik etmeyi amaçlıyor.

2006 Dünya Kupası heyecanının arkasından, dev firmalar farklı platformlarda güncelliklerini sürdürme hedefindeler. Pepsi de son kampanyasının bir parçasını oluşturan Pepsi Power Club ile, sayısal müzik platformunun Türkiye’de yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Müzik, konserler, klipler, hit şarkılar ve yeni reklam filmleriyle desteklenen Pepsi Müzik Platformunu ve müziğe odaklanma stratejisini tüketicilerle paylaşan Pepsi, başlattığı "Müzik Senin" temalı reklam kampanyalarıyla bu mesajı Türkiye’nin dört bir yanına yaymayı amaçlıyor.

"Tempo" sadece bu SİTEDE

Pepsi, aynı zamanda bundan bir süre önce yurtdışında Apple’ın iTunes sayısal müzik platformu üzerinden gerçekleştirdiği kampanyanın bir benzerini, oluşturduğu bu yeni platform üzerinden Türkiye’de başlatıyor. PepsiPowerClub.Com ile Türkiye’nin ilk sayısal müzik kampanyasını başlatan Pepsi, müzikseverlere şu an Mü-Yap sisteminde kayıtlı olan 74 bin şarkıdan dilediklerini www.pepsipowerclub.com’dan anında indirebilme fırsatı sunuyor. Ayrıca isteyenler, bu şarkıları gerçek zil sesi melodisi olarak cep telefonlarına da indirebilecekler. Pepsi, bu kampanya aracılığıyla milyonlarca şarkıyı tüketicisine ulaştırmayı hedefliyor.

Yürütülen kampanyanın bir parçası olarak, sözü ve müziği Sezen Aksu’ya, düzenlemeleri Mithan Can, Mustafa Ceceli ve Serkan Dinçer’e ait olan Sezen Aksu’yla Hepsi grubunun düet parçası "Tempo" da PepsiPowerClub.Com’dan indirilebiliyor. PepsiPowerClub.Com’u ziyaret eden tüm müzikseverler, Pepsi’nin sayısal müzik kampanyası kapsamında 74 bin şarkı arasından dilediklerini indirirken, Tempo’yu da hediye olarak indirmeye kazanıyorlar. Kampanyaya katılabilmek ve siteden müzik indirebilmek için, siteye Pepsi veya Yedigün ürünlerinin kapaklarından çıkan şifrelerle giriş yapmanız gerekiyor. Aynı şifre, Turkcell 3282’den dilediğiniz parçayı zil sesi olarak indirmek için de kullanılabiliyor.

Yasal SayIsal MüzİĞe Destek

Kampanyanın tanıtım gecesinde, Pepsi Bottling Group Türkiye Pazarlama Başkan Yardımcısı Okay Eğdirici, Pepsi’nin dünyada ve Türkiye’deki müzik stratejisini, bu alanda yaptığı yatırımlarını ve gelecek hedeflerini paylaştı. Eğdirici, müzik eserlerinin Türkiye’deki müzikseverlere yasal yoldan ulaştırılması için Mü-Yap’ın başlattığı projeye dahil olduklarını ve bu konudaki desteklerinin bir ifadesi olarak PepsiPowerClub gibi bir oluşum yarattıklarını belirtiyor. Eğdirici, PepsiPowerClub’ın müzik yapımcılarının, eser sahiplerinin ve eserlerin telif haklarına duyulan saygının bir göstergesi olduğunu vurguluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!