ABD’den kafa karıştıran YPG açıklaması

Güncelleme Tarihi:

ABD’den kafa karıştıran YPG açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 21:16

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Suriye Demokratik Güçleri’nin belkemiğini oluşturan PKK bağlantılı YPG’ye gönderilen silahlarla ilgili politikanın gözden geçirildiğini teyit etti. Ancak Pentagon sözcülerinden Eric Pahon, DEAŞ’ın askeri olarak tamamen bitirilmesi için SDG’ye verilen desteğin süreceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Pahon, “IŞİD’i yenmemiz ve IŞİD’in geri dönmesini önleyecek istikrar çabalarıyla ilgili Kürt ortaklarımıza sağlanan askeri desteğe ilişkin olması beklenen düzenlemeleri gözde geçiriyoruz” ifadesini kullandı. Ancak Pahon, “ABD IŞİD’in ve Suriye’deki diğer terörist grupların yenilmesine ve özgürleştirilen alanlara geri dönmemelerini garanti altına almaya kararlı” dedi. Pahon sözlerini şöyle sürdürdü: “IŞİD’in askeri olarak yenilgiye uğratılmasının tamamlanması ve özgürleştirilen toprakların istikrara kavuşturulması için Suriye Demokratik Güçleri’yle ortaklığımızı sürdüreceğiz.”

NET POLİTİKA YOK

Pentagon’dan gelen karmaşık açıklamalar ABD’nin henüz YPG ile ilişkisini yeniden nasıl tanımlayacağına dair net bir politikasının olmadığı şeklinde yorumlanıyor. ABD Başkanı Donald Trump, geçen cuma Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la yaptığı telefon görüşmesinde, Washington’ın YGP’ye sağladığı silah desteğinin sona erdirilmesi yönünde talimat verdiğini söylemişti.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!