Pentagon yetkilisi: İran İHA’sı olabilir

Güncelleme Tarihi:

Pentagon yetkilisi:  İran İHA’sı olabilir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 22:17

Hürriyet’e konuşan ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’dan üst düzey bir Amerikalı yetkili, bölgede İran yapımı silahlı İHA’lar bulunduğunu, saldırıyı gerçekleştiren aracın kalkış yaptığı Kuveyris Hava Üssü bölgesinde de İran’ın desteklediği Şii milislerin yer aldığını belirterek, İran’a işaret etti.

Haberin Devamı

Amerikalı yetkili, bölgede bu türden bir saldırıyı gerçekleştirebilecek dört grup olduğunu belirterek şöyle konuştu: “(Uluslararası) Koalisyon değil. Ruslar ‘Biz yapmadık’ diyor. Nitekim bunun aksini gösteren herhangi bir işaret yok. Geriye Suriye rejimi ve Şii milisler kalıyor. İran’ın silahlı İHA kapasitesi olduğunu biliyoruz. Saldırıyı gerçekleştiren hava aracının kullandığı Rasm el Aboud Üssü’nün çevresinde ise Şii milisler yer alıyor. Bu açıdan saldırının sorumlusu İran olabilir” dedi. Yetkili, Türkiye destekli muhalif grupların yürüttüğü El Bab Harekâtı’nın koalisyon çabaları kapsamında olmadığını ve bunun kendileri için bir endişe sebebi olduğunu söyledi. Türkiye’nin Suriye’de harekata tek taraflı başladığını belirten yetkili, belirli noktaya kadar uluslararası koalisyon olarak Türk ordusunu desteklediklerini söylerken, “Türkiye’nin Dabık’dan güneye doğru ilerlemesi ise başta varılan uzlaşıdan farklı bir durum yarattı. Koalisyon olarak desteklemedik” dedi.

Haberin Devamı

EL BAB’DA ENDİŞELİYİZ

Yetkili, El Bab’da Türkiye ile Suriye rejimi arasında çatışma riskinden endişeli olduklarını vurgulayarak, “Bunu istemeyiz. Türkiye ve YPG (PKK uzantısı) arasında bir çatışma riski de bizim için bir endişe kaynağı. DEAŞ’la savaşa odaklanılmasını engelleyecek her türlü girişimden kaygılıyız” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!