Pentagon: Rusya'dan teklif almadık

Güncelleme Tarihi:

Pentagon: Rusyadan teklif almadık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 21:43

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Rusya’dan, kendileriyle 25 Mayıs’tan itibaren Suriye’de ortak hava operasyonları düzlenmeye dair henüz resmi bir teklif almadıklarını açıkladı. ABD Savunma Bakanlığı da Rusya ve ABD arasında, Suriye’de ortak hava operasyonları düzenlemeye dair bir anlaşma olmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

Pentagon Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis, bakanlıkta gazetecilerin Rusların teklifine ilişkin sorularını yanıtladı. 

“Biz teklifi almadık ve sizinle aynı haberleri biz de gördük” diyen Davis, ABD’nin Rusya’yla Suriye’de hava sahasının güvenliğini korumanın dışında herhangi bir işbirliği içinde bulunmadıklarının altını çizdi.

Davis, “Rusya’nın Suriye’deki operasyonları Esad rejimine destek oluyor. Bizim tek hedefimiz ise yalnızca IŞİD’i zayıflatıp yenilgiye uğratmak.” diye konuştu.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Moskova’da yaptığı açıklamada, ABD’ye ve onun öncülüğündeki koalisyonun hava güçlerine, 25 Mayıs’tan itibaren Suriye’de Nusra Cephesi ve ateşkese katılmayan gruplara karşı ortak hareket etmeyi teklif ettiklerini ifade etmişti.

ABD Savunma Bakanlığı, Rusya ve ABD arasında, Suriye’de ortak hava operasyonları düzenlemeye dair bir anlaşma olmadığını bildirdi.               

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Rusya’nın ABD’ye 25 Mayıs'tan itibaren Suriye'de ortak hava operasyonları düzenlemeyi teklif etmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.               

Kirby açıklamada, “Rusya ile Suriye’de ortak hava operasyonları düzenleyeceğimize dair bir anlaşma yapmadık” ifadesini kullandı.               

ABD ve Rusya’nın Uluslararası Suriye Destek Grubu’nun geçen hafta Viyana’da yaptığı görüşmelerle konusunda irtibatta olduğunu vurgulayan Kirby, çatışmaların durdurulması anlaşmasının Suriye’de şiddeti düşürdüğünü fakat bazı bölgelerde çatışmaların devam ettiğini kaydetti.               

Kirby açıklamasında, “Saldırıların büyük bir çoğunluğu rejim tarafından gerçekleştiriliyor. Rusya’nın bu şiddeti sona erdirmesini bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.             

 Beyaz Saray Basın Sözcüsü Eric Schultz da, günlük basın toplantısında konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.               

Schultz, Rusya’nın ABD’ye yaptığı teklifin ilk olmadığını belirterek, “Eğer Rusya El-Nusra ve IŞİD’e karşı savaşmak istiyorsa, yapacakları ilk şey Esad rejiminin kurallara uyacak olmasıdır” dedi.               

Haberin Devamı

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Moskova’da yaptığı açıklamada, ABD’ye ve onun öncülüğündeki koalisyonun hava güçlerine, 25 Mayıs’tan itibaren Suriye’de Nusra Cephesi ve ateşkese katılmayan gruplara karşı ortak hareket etmeyi teklif ettiklerini duyurmuştu.                           

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!