Penisini müşterilere servis etti, teşhircilikten yargılanacak

Güncelleme Tarihi:

Penisini müşterilere servis etti, teşhircilikten yargılanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2012 11:15

Japonya’da penisini kestirip bununla pişirdiği yemeği müşterilere servis eden 23 yaşındaki Mao Sugiyama isimli kişi teşhircilik suçlamasıyla savcılığa teslim edildi.

Haberin Devamı

Aseksüel olan genç adam, cinsel azınlıkların sorunlarına dikkat çekmek için böyle bir şey yaptığını söyledi.

Sugiyama ve kendisine yardım eden üç kişi, teşhircilikle suçlanırken cinsel organların yemek diye sunulmasıyla ilgili bir soruşturma açılmıyor. Zira Japonya’da yamyamlık yasak değil.

Sugiyama, Mayıs ayında AFP’ye yolladığı bir mailde, “cinsel azınlıklar, x-cinsiyetliler ve aseksüel kişiler” konusunda duyarlılığı arttırmak için böyle bir işe giriştiğini söylemişti.

71 DAVETLİYE SUNULDU
13 Mayıs’ta akşam saat 19.00 ile 22.00 arasındaki etkinlikte kesilmiş penis, bir müzik kulübünde 71 davetliye “sunuldu”.

18 Mayıs tarihinde, etkinlikle ilgili bir tweet atan Sugiyama, organizasyonu hali hazırdaki yasalara uygun bir şekilde yaptıklarını, organ satışı yasağı, tıbbi atık ve gıda hijyeni gibi konuların göz önünde bulundurulduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Sugiyama’nın penis ve testisleri Mart ayında cerrahi bir şekilde alındıktan sonra enfeksiyon olmadığına dair tıbbi rapor alınmış. Tokyo’nun batısındaki Suginami’deki etkinlik öncesinde cinsel organlar, iki ay boyunca derin dondurucuda tutulmuş. Yemeğe katılan davetliler, porsiyon başına 250 dolar ödemiş.

Suginami Belediye Başkanı’nın şikayeti sonucunda soruşturma açılmış. Japonya’da yamyamlığı yasaklayan yasalar bulunmuyor. Söz konusu kişi teşhir dolayısıyla iki yıla kadar hapis ve 32 bin dolara kadar para cezasına çarptırılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!