Pendik Fener’i dopingle yendi

Güncelleme Tarihi:

Pendik Fener’i dopingle yendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2003 18:26

Haydaaaa! dediğinizi duyar gibiyim. Fenerliler, bu facianın hatırlanmasından pek hazzetmeseler de, böyle bir bahane hoşumuza gider, değil mi benim takımdaşlarım? Pendikspor taraftarları da bana kızabilirler... ama vallahi bu iddianın sahibi ben değilim, Aksiyon dergisi, daha doğrusu GATA Haydarpaşa Askeri Hastanesi Deniz ve Sualtı Hekimliği’nde görevli anlı şanlı doktorlar.

Haberin Devamı

İyisi mi, ben sözü Aksiyon Dergisi’ne ve haberi yapan Haşim Söylemez’e bırakayım. Yorum yapmadan...

PENDİK, FENER'İ DOPİNGLE YENDİ

Haşim Söylemez

FB adına tarihe ‘Pendik hezimeti’ olarak geçen maç hâlâ konuşuluyor. Ancak karşılaşma öncesinde GS’li bir grup komutan tarafından Pendikspor oyuncularına ‘doping’ uygulandığı ortaya çıktı. GATA’da bir hafta boyunca seansa tabi tutulan Pendikspor’un ilk 11’i 90 dakika boyunca sahada basmadık yer bırakmadı. Sonuç; ‘Pendik United: 2, FB:1’

Hakemin düdüğü ile maç bittiğinde köklü futbol takımlarımızdan Fenerbahçe’nin tarihine kara harflerle yazılacak bir skor ortaya çıkmıştı: 2—1. Fenerbahçe 2. Lig ekiplerinden Pendikspor’la Türkiye Kupası 3. Tur eleme maçı oynamış ve yukarıdaki sonuçla 90 dakikayı bitirmişti. Fenerbahçe’de hüzün dönemi başlamış, hem takım içinde hem de yöneticiler arasında aykırı sesler yükselmeye başlamıştı. “Fenerbahçe Pendikspor’a yenilir mi?” sorusu Fenerbahçe camiasında sürekli soruluyor, hesap sorma niteliğinde bunun cevabı aranıyordu. Ancak durum Pendikspor cephesinde farklıydı; futbolcu ve yöneticilerde Fenerbahçe gibi büyük bir takımı kısıtlı imkanlarına rağmen iyi bir oyunla yenmenin mutluluğu yaşanıyordu. Oyuncular tarihe geçiyor ve çeşitli hediyelerle ödüllendiriliyordu. Öyle ki, bulunduğu ilçeden gelen kırk yıllık Pendikspor adı, Fenerbahçe’nin ezeli rakibi Galatasaraylı taraftarlar tarafından ‘Pendik United’ olarak değiştiriliyordu.

Haberin Devamı

Tarihe geçebilecek kadar önemli olan ve hafızalarda her zaman tazeliğini koruyan bu maçta Pendikspor nasıl olmuştu da Fenerbahçe’yi rahatlıkla yenebilmişti? Kimisine göre bu bir tesadüf, kimisine göre de ciddi bir çalışmanın ürünü. Üçüncü görüş ise Fenerbahçe çok kötüydü ve o maçta Pendikspor’u yenecek güçte değildi. Tartışmalar ve polemikler hâlâ sürerken deşifre edilen yeni bir ayrıntı yıllar önce oynanmış bir maçı tekrar gündeme taşıyacak gibi. Küçük bir ayrıntı olarak ortaya çıkan bilgiye göre o maçta Pendiksporlu oyuncular ‘doping’liydi. Üstelik bu doping işlemi Galatasaraylı doktorlar tarafından yapılıyordu.

Haberin Devamı

Hiperbarik doping

O tarihlerde Türkiye’de pek bilinmeyen bir yöntemle Pendiksporlu futbolculara ‘doping’ yüklendi. GATA Haydarpaşa Askeri Hastanesi Deniz ve Sualtı Hekimliği’nde bir hafta boyunca GS’li komutanlar tarafından basınç odasına alınmaları futbolcuların maçı kazanmasında etkili oldu. Bir operasyonla gerçekleştirilen ‘doping’ yükleme olayı sonunda futbolcuların 90 dakika boyunca hiç yorulmadan koşmaları sağlandı.

Fenerbahçe maçında oynayacak Pendiksporlu 18 oyuncu maç tarihinin açıklanmasından sonra bir hafta boyunca her gün 1.5 saat olmak üzere GATA Haydarpaşa Askeri Hastanesi’ndeki basınç odasına alındı. Askeri doktorlar nezaretinde gerçekleştirilen bu seanslar sonunda sporcuların kondisyonu yüzde 70 oranında artırıldı. Galatasaraylı Doç. Dr. Kadir Dündar, yazar Selahattin Duman’ın 1999 yılındaki bir yazısına verdiği cevapta bu konuyu teyit ediyor. Dündar birçok futbolcuyu Hiperbarik Basınç Odası (HBO) ile tedavi ettiklerini belirterek; “Pendiksporlu futbolculara topluca HBO tedavisi uyguluyoruz. HBO sistemini Galatasaray’a önerdik. Ancak bunu kulübün doktoru Burhan Uslu’ya anlatamadık. Bunun altında başka kaygıların olduğunu tahmin ediyorum” şeklinde yorumda bulunuyor. O maçta sahaya çıkan Pendiksporlu futbolcular GATA’daki seanslara kondisyon artırmak amacıyla katıldıklarını belirtiyorlar.
...

Haberin Devamı

Yazı böyle devam ediyor, kalan bölümde teknik bilgiler veriliyor.

Tamamını okumak isterseniz, size adres de verebilirim:

http://www.aksiyon.com.tr/detay.php?id=3273

Ben yorum yapmıyorum, sadece farklı bir iddiayı aktarıyorum.

Eğer “Fenerli Serdar, bir bahane bulunca üstüne atladı” diye aklından geçirenler varsa, fikrimi söyleyeyim isterseniz:  değil “yasal” doping, “yasak” doping bile yapmış olsalar, Fenerbahçe’nin Pendikspor’u yenebilmesi gerekir. Bunun mazereti yok!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!