Pen pile kaçirmaztum!

MERAK ediyorum, bu sene takımların kaçırdıkları gollerle ilgili herhangi bir istatistik yapıldı mı diye.

Eğer yapıldıysa, eminim ki Trabzonspor uzak ara birinci olurdu. Bütün maç boyunca öylesine inanılmaz pozisyonlar kaçırdılar ki, fanatik Trabzonsporlu 80 yaşındaki nineme bile “Uşağum hapuları pen pile kaçirmaztum” dedirten cinstendi.
Paslaşma, oyun organizasyonu, oyun disiplini hepsi mükemmel. Diğer maçlara oranla daha fazla pozisyon bulmasına rağmen her pozisyonda topu kaleci Murat Şahin’in ayağına neden nişanladılar? İşte onu anlamakta bir hayli zorlandım. O da özel bir yetenek gerektiriyor herhalde.
Bu maçtan sonra ister istemez önümüzdeki sezonu düşünmeye başladım. Teofilo-Umut ikilisi yeni sezon için Trabzonspor’un beklentilerine cevap verecek yeterlilikte oyuncular mı? Yoksa Trabzonspor’un ihtiyacı olan forvet Semih Şentürk tipindeki bir oyuncu mu?
Hakem tartışılacak
Bana kalırsa Trabzonspor’un hemen bugünlerde cevap bulması gereken bir soru bu. Yok eğer ben Umut ve Teofilo’yla bu işi hallederim diye düşünen varsa; bu işin sorumluluğunu peşinen üstlenmiş olur. Ya da hat trick yapabilecek başka bir stoper daha bulmaları gerekebilir. Dün gece öyle bir maç oynandı ki maçın hakemi Özgüç Türkalp eminim ki verdiği ve vermediği kararlarla bir hayli tartışılaşacak ve belki de maçın sonucuna etki etmekle bile itham edilecektir.
Oysa ki bizim forvetler daha ilk 30 dakikada bu maçı kopartabilecek en az 5 pozisyon yakalamışken bunları değerlendirebilselerdi. Ne Özgüç Türkalp konuşulaşacaktı ne de sevgili Yılmaz Vural kulübede kendisini oradan oraya atacaktı.
Yazarın Tüm Yazıları