Pembe Köşk’te çay daveti

GEÇTİĞİMİZ hafta hem Ankara’da hem de İstanbul’da havalar bir anda soğudu. Okulların da açılmasıyla, oğlanlar okullarına, derslerine başladılar. Ben de Ankara-İstanbul arasında iş ve sosyal aktivitelerle geçirdim su gibi hızla geçen haftayı.

Pazartesi öğleden sonra Özden Toker Hanım’ın verdiği çay daveti için Pembe Köşk’teydim. Özden Hanım ve sevgili kızı Nurperi her zamanki zerafetleriyle tarihi köşkte bizleri ağırladılar. Özden Hanım’dan bu köşkün 1927 yılında Ankara’da gerçekleşen ilk baloya, ilk konsere de ev sahipliği yaptığını öğrendim. Özenle hazırlanmış lezzetlerle dolu çay sofrasında koyu sohbetle vaktin nasıl geçtiğini anlamadık. Gülseren Özdemir, Figen Çarmıklı, Düriye Arseven, Nirvana Aydıner, Ayşe Tansı, Gülser Yenigün, Yasemin Asena ve Ayla Hatırlı davetliler arasındaydı. Yaz tatili nedeniyle uzun zamandır görüşemeyen dostlar da bu vesileyle hasret giderdi. Ankara’nın sonbaharını çok seviyorum. Herkes tatilden dönüyor, şehirde sosyal hayat hareketleniyor. Bu arada yeri gelmişken son zamanlarda birkaç kişi hem bana hem de yakın çevreme soruyormuş, Gamze Ankara’daki Big Chefs’leri satıp İstanbul’a yerleşiyormuş diye! Olur mu hiç öyle şey! Bunca emek ile kurduğum ve bugün 12 adede ulaşan Big Chefsler Ankara’da doğdu, Ankara’da büyüdü. Ankara benim evim, oğullarımın okulları burada. İstanbul’da şubelerin sayısı çoğaldığı için sık sık İstanbul’a gidip geliyorum ama bu; Ankara’daki noktaları satmama neden değil ki. Big Chefs de, Rafine de satılmadılar, devredilmediler. Her iki markamızda da menü değişimleri, tadilatlarla geçirdik son birkaç ayı. Nereden çıkıyor bu laflar anlamadım.

Ankara’lılardan Cumhuriyet Balosu!

Pembe Köşk’teki davette Özden Hanım bahsetti, Cumhuriyetimizin 88. Yıldönümü kutlamaları kapsamında, İnönü Vakfı ve Anadolu Çağdaş Eğitim Vakfı işbirliği ile burslu öğrenciler yararına bir balo düzenliyorlarmış. 27 Ekim’de İstanbul Kuruçeşme Divan’da düzenlenecek gecede Behzat Gerçeker ve Enbe Orkestrası sahne alacakmış. Bu yemekli davetin geliri ise her zaman olduğu gibi burslu öğrenciler için kullanılacakmış. Koç ailesinin de destek olacağı bu geceye biz Ankaralıların da destek olması şart.

Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars

Geçen hafta Odtü Vişnelik’te Perküsyon Ustası Ayhan Sicimoğlu ile müziğe ve dansa doyduk. Müzisyenliğinin yanı sıra renkli kişiliği ve değişik üslubuyla büyük bir hayran kitlesine sahip ustanın televizyonda yaptığı gezi programlarını zaman zaman ben de takip ettim. Kendisinin dünyada gezmediği ülke, konuşmadığı dil kalmadığını düşünüyorum. Programlarından tanıdığım kadarıyla hayattan, yemekten, müzikten böylesine keyif alan kişi az bulunur. Hatta bir rivayete göre Mazhar Fuat Özkan ‘Deli Deli Kulakları Küpeli‘ şarkısını Sicimoğlu için bestelemiş. Madem böylesine renkli bir müzisyen Ankara’ya gelmiş, gidelim eğlenelim dedik. Son albümü “Friends & Family” de yer alan söz ve müziği kendine ait olan “Ahi Na Ma Kaynana” gibi şarkılardan tutun da “Palavra” ve Jimmy Kenedy’nin unutulmaz şarkısı “İstanbul Pas Constantinople” gibi şarkılara getirdiği yorumlar ile çok keyifli bir akşam geçirdik. Arabesk Latin kavramını da o gece ilk defa Sicimoğlu’yla yaşadım. Ebru Gündeş’in bir şarkısını Latin formatıyla öyle bir yorumladı ki; herkes bir ağızdan şarkıya eşlik ederken bir yandan da kıvrak hareketlerle dans ediyordu. Vişneliğin çimenlerinin üstünde bu güzel konserin ev sahibi Leo Organizasyon’a da kocaman bir Bravo.
Yazarın Tüm Yazıları