'Pembe de bizim mavi de bizim'

Güncelleme Tarihi:

Pembe de bizim mavi de bizim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2016 11:01

'Pembe de bizim mavi de bizim'

Haberin Devamı

İZMİR'in Urla İlçesi'nde, Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında bütün renklerin kadına ve erkeğe ait olduğuna dikkat çekmenin amaçlandığı, velilerin çocuk gelişimi ile ilgili sorularının uzmanlar tarafından cevaplandırıldığı 'Pembe de Bizim Mavi de Bizim' etkinliği düzenlendi.
Urla Belediyesi, Urla Kent Konseyi ve Deniz Yıldızı Özel Eğitim/Rehabilitasyon ve Psikolojik Danışma Merkezi işbirliği ile Urla Eski Tamirhane Binası'nda düzenlenen etkinliğe Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, CHP 21. Dönem Milletvekili Türkan Miçooğulları, Urla Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Canan Balkır, Urla Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Adalı, kent konseyi üyeleri, öğrenciler, veliler ve Urlalılar katıldı. Uzman Psikolog Şeyma Gürnal 'Çocukluktan yetişkinliğe toplumsal cinsiyet rolleri', Yrd. Doç. Dr. Füsun Çoban Döşkaya ise 'Okul öncesi çocukları istismardan koruma yöntemleri' hakkında aileleri bilgilendirdi.
"KADIN GİBİ KADIN DEMEK GEREKİYOR"
Urla'nın ilk kadın belediye başkanı olan Sibel Uyar yaptığı konuşmada, "Bugün burada pembe de bizim mavi de bizim diyoruz. İyi bireyler yetiştirmek için cinsiyet ayrımcılığına yer vermememiz gerekiyor. Kadının iyi olduğunu söylemek için erkek gibi kadın söylemleri kullanıyoruz. Bu benim içimi acıtıyor. 'Erkek gibi kadın' demek yerine 'Kadın gibi kadın' demek gerekiyor. Bugünde olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukları aşabileceğimize inanıyorum" dedi.
YASALAR KAFALARI DEĞİŞTİRMİYOR
"Pembe rengin kadına, mavi rengin erkeğe ayrıldığı bir toplumdayız" diyen Urla Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Canan Balkır da "Renklere göre roller veriliyor. Bunları düzeltmediğimiz sürece kadınlar şiddete maruz akılıyorlar, ne toplumsal hayatta ne de siyasi hayata istedikleri ve hak ettikleri konuma gelemiyorlar. Küresel bir salgın halinde hem kadınlar hem de çocuklar şiddete maruz kalıyorlar. Yasalar kafaları değiştirmiyor. Çünkü töreler değişmiyor. Önemli olan algının değişmesi. Ve buna eşlik edecek mekanizmaların kurulması" diye konuştu.
'25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'ne dair düzenlenen etkinliklerde 'şiddet' kelimesine yer vermemeye özen gösterdiklerini ve sadece ebeveynler için değil çocukların geleceği için de çalışmalar yaptıklarını dile getiren Urla Kent
Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Adalı, "Çocuklarımız için yapabileceğimiz en güzel ve en önemli davranış kendimizi sevmeyi öğrenmektir, çünkü çocuklarımız her zaman bizleri, biz büyüklerini model alırlar. Çocuklarımıza değerli olduklarını ve herhangi bir karşılığı olmaksızın sevgiyi hak ettiğini göstermeliyiz. Ancak bunları yapabildiğimiz zaman, onlar da daha iyi bir hayatı yaşarlar ve işte o zaman dünya yaşanası bir dünya olur" dedi.
Konuşmaların ardından Uzman Psikolog Şeyma Gürnal ve Yrd. Doç. Dr. Füsun Çoban Döşkaya'ya teşekkür plaketlerini Başkan Sibel Uyar ve Canan Balkır verdi.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!