Pelikan davası ertelendi

Güncelleme Tarihi:

Pelikan davası ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2017 10:35

Pelikan davası ertelendi

Haberin Devamı

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da geçen yıl 'Burdur Pelikan' adıyla yayınlanan ve bazı kamu görevlileri, il yöneticileri ve siyasilerle STK yöneticileri hakkında çeşitli iddialar içeren elektronik postalarla ilgili açılan Pelikan davası, ilk duruşmanın ardından ertelendi.

Geçen yıl 'Burdur Pelikan' adıyla; Vali Şerif Yılmaz, Ak Parti milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek, vali yardımcıları Bahir Altunkaya, Ali Uysal, Bülent Uygur, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Ak Parti İl Başkanı Süleyman Faki, İl Genel Sekreteri Servet Olpak gibi birçok kişi hakkında hakaret, iftira ve tehdit içeren bilgilerin elektronik posta yoluyla bazı kişilere ulaştırılması sonrası başlatılan soruşturmada 20 kişinin sanık olduğu kamuoyunda 'Pelikan davası' olarak bilinen davanın ilk duruşması yapıldı.

Burdur 3'üncü Asliye Ceza Mehkemesi'ndeki duruşmada 39 müşteki ve mağdurdan 12'si; 'hakaret', 'iftira', 'tehdit', 'kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini alenen ifşa etme', 'özel hayatın gizliliğini ihlal etme', 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma' suçlarından yargılanan 1'i tutuklu 20 şüpheliden ise 9'u hazır bulundu. Tek tutuklu sanık M.D. ise SEGBİS aracılığıyla ifade verdi.

Kimlik tespitinin ardından sorgulamaya geçildi. Şüpheliler üzerlerine atılı suçlamayı kabul etmedi. Mahkeme diğer şüpheli ve mağdurların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!