Pekmezli yılbaşı keki

Oda sıcaklığında bekletilmiş yumuşak margarin ve şekeri çukur bir cam kaba alıp mikserle 3-4 dakika, krema kıvama gelinceye kadar çırpın.

Haberin Devamı

Yumurtaları ekleyip 5 dakika daha çırpın.
Pekmez, tarçın, zencefil, kabartma tozu ve elenmiş unu ilave edip 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin. Sarı üzüm, incecik doğranmış incir, tavla zarı doğranmış kuru kayısıları ve cevizi ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
Hamuru yağlanmış 25-30 santim çapındaki kek kalıbına dökün. 5 dakika önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
Fırının ayarını 150 dereceye indirip, 25-30 dakika daha pişirin. Ilıdıktan sonra keki kalıptan çıkarın.
Hazır çikolatalı (çilekli sos da kullanabilirsiniz) sosu paketin üzerindeki tarife göre pişirin. Bunu keki kaplamak üzere kullanın.
Ya da krema için süt, kakao ve unla beraber şekeri orta boy bir tencereye koyup sürekli karıştırarak orta ısılı ateşte kaynatın. Ocaktan alıp içine hemen yumurta sarılarını katıp mikserle 2-3 dakika hızla çırpıp yedirin. Sonra da bu sosu sıcakken kekin her tarafına sürün.
Üzerini şekerlemelerle süsleyip servise sunun.

Haberin Devamı

Malzeme listesi

- 200 gr bitkisel margarin (Oda sıcaklığında beklemiş olmalı.)
- 2,5 su bardağı esmer şeker (Toz şeker de kullanabilirsiniz.)
- 5 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 2 çay kaşığı toz tarçın
- 1 çay kaşığı toz zencefil (varsa)
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- Yarım su bardağı kuru çekirdeksiz üzüm
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 2-3 adet kuru incir (varsa)
- 3-4 adet kuru kayısı
- 1 paket hazır çikolatalı sos veya krema
Krema için;
- Yarım litre süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta sarısı

Yazarın Tüm Yazıları