Pehlivanlar SEKA Park Er Meydanı’na Çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Pehlivanlar SEKA Park Er Meydanı’na Çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2015 17:32

İZMİT BELEDİYESİ GENÇLİK BİLGİLENDİRME MERKEZİ (GENÇ-İZ), DOĞU MARMARA İNSAN KAYNAKLARI VE İSTİHDAM FUARINDA (DOMİF) STANT AÇTI.

Geleneksel Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nin yedincisi pazar günü yapılacak.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geleneksel hale gelen Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nin 10 Mayıs Pazar günü yedincisini düzenleyecek. Seka Park Uçurtma Tepesi’nin önünde gerçekleştirilecek olan güreşler, saat 09.00 itibariyle başlayacak. Sezonun ilk yağlı güreş organizasyonu olması ve Kırkpınar öncesi önemli bir etap haline gelmesi nedeniyle Seka Park Altın Kemer Güreşleri sporcular için büyük önem taşıyor. Büyükşehir, bu yılki güreşleri, Türk güreşinin unutulmaz sporcuları arasında yer alan ve Göçmen Recep adıyla bilinen Recep Güreşen onuruna düzenleyecek.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, 7. Seka Park Altın Kemer Güreşleri ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Seka Park Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, başpehlivanlar İsmail Balaban, Recep Kara, Ahmet Kavakçı, Ahmet Taşçı, Faruk Akkoyun ve Ömer Aslantaş katıldı. Basın toplantısında ayrıca, bu yılki güreşlerin onuruna düzenlendiği Recep Güreşen de yer aldı.
Basın toplantısında yapılacak güreş müsabakalarıyla ilgili detaylı bilgi veren Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, “Bu yılki güreşlere Türkiye’nin tüm önemli başpehlivanlarının katılacak. Bu çerçevede bin pehlivanın Seka Park er meydanında kol bağlamasını hedefliyoruz. Geçen yılın Kırkpınar başpehlivanı Fatih Atlı’nın yanı sıra İsmail Balaban, Recep Kara, Abdullah Güngör, Osman Aynur, Mehmet Yeşil Yeşil, Mustafa Kemal Karaboğa ve Ahmet Kavakçı gibi ünlü başpehlivanlar da katılacak. Seka Park Altın Kemer Güreşleri’ni her yıl Türk güreşine katkı vermiş bir ismin onuruna düzenleniyor. Bu gelenek bu yıl da devam ettirilecek ve 7. Seka Park Altın Kemer Güreşleri’nin Göçmen Recep ismiyle bilinen Recep Güreşen onuruna düzenlenecek. Güreşler bu yıl baş, başaltı, büyük orta, küçük orta büyük, küçük orta küçük, deste büyük, deste orta, destek küçük, ayak, tozkoparan, teşvik 2, teşvik 1, minik 2 ve minik 1 olmak üzere toplam 14 kategoride yapılacak. Başpehlivana verilen altın kemer kendisine ait olacak ve Kırkpınar’daki gibi 3 kez kazanma şartı aranmayacak. 15 bin TL tutarındaki Altın Kemer’in üzerinde yağlı güreşler ve Kocaeli’ne özgü motifler yer alacak. 2009 yılından bu yana Seka Park Er Meydanı’na 294 başpehlivan olmak üzere toplam 4 bin 414 pehlivanın çıktı. Yine bu güreşlerde 6 yıl boyunca 9 ton yağ kullanıldı” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!